Prefectul şi protestatarii: de la javră ordinară şi ciumpalaci la ce te f... grija?

Prefectul şi protestatarii: de la javră ordinară şi ciumpalaci la ce te f... grija?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După mai multe discuţii în contradictoriu despre respectul pe care îl acorzi unei persoane numite „javră ordinară” sau „vierme”, s-a găsit şi vinovatul pentru tot: presa!

În timp ce afară, cei zece protestatari strigau lozinci antiprezindenţiale, în Prefectură avea loc şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice. Aici, prefectul Paul Florea a avut cu reprezentanţii asociaţiilor de pensionari un schimb de replici absolut inedit (în vocabular şi ton) pentru instituţia în care s-a produs. Reprezentantul Guvernului în teritoriu i-a întrebat fără ocol pe liderii asociaţiilor de pensionari care au tot ieşit în stradă în ultimele 11 zile, „de ce strigaţi ieşi afară, javră ordinară?” şi „la cine vă referiţi?”. Nemulţumirea reprezentatului Guvernului în teritoriu a fost motivată şi de faptul că acesta a fost huiduit de mulţimea strânsă în faţa Prefecturii, în două rânduri, când a ieşit din instituţie. „Iar eu stătusem până târziu la birou, tocmai pentru a găsi soluţii la diverse probleme, inclusiv cele ridicate de dumneavoastră, în stradă!”, a completat, total nemulţumit, prefectul. „Aţi fost spontan huiduit, dar dacă aţi observat dumneavoastră nu numai dumneavoastră aţi fost huiduit, ci oricine intra sau ieşea din Prefectură!”, a venit răspunsul lui Constantin Ciucă, liderul Asociaţiei Pensionarilor din România 2007. Acesta a recunoscut că apelativul „javră ordinară” nu este unul nimerit pentru a fi folosit de posesorii tâmplelor albe, dar, pe de altă parte, a întrebat prefectul: „ca cetăţeni de vârsta a treia cum credeţi că-i suportăm noi când ne fac viermi sau ciumpalaci? O singură persoană ne-a mai spus aşa, Elena Ceauşescu, când ne vedea stând la coadă, la lapte: <<uite, viermii>>! Am ajuns în democraţie să ne facă alţii – nu Băsescu sau Boc, e adevărat – viermi?”.

Urban, „dus cu capul”, Bacosnchi a avut dreptate!  

„Nu l-am auzit pe preşedintele României sau pe soţia sa, ori pe premier spunând asta, dar este adevărat că am auzit folosind cuvântul de un anumit domn Urban … omuşorul acela, toată lumea spune că nu se ştie dacă a fost dus cu capul dinainte sau între timp…”, a venit şi răspunsul năucitor de sincer al prefectului. Paul Florea a continuat în acelaşi ton, spunând că declaraţiile lui Baconschi au fost scoase din context, că „a fost interpretat absolut aiurea. Dacă eşti atent [la declaraţiile sale], n-a spus omul mai nimic! Şi eu am spus asta şi chiar spuneam că mă aştept să mă dea afară… Este clar că mişcarea din stradă este una anarhică în sensul că nu există o coerenţă, să vezi, aşa, o limpezire… Sunt persoane violente unele din ele, toată lumea a văzut asta. Cu ce a greşit Baconschi? Eu nu am citi blogul lui, dar ce am văzut la televizor că a spus - este foarte normal!”.

Ce te f… grija şi alte discuţii în particular

Odată „spartă gheaţa” discuţiilor protocolare, Cristea Toader, liderul Alianţei Europensionarilor i-a amintit prefectului de replica lui Traian Băsescu „la cuvintele astea vulgare a dat tonul preşedintele ţării, cu ţigancă împuţită”. Iar Paul Florea şi-a continuat pledoaria sa: „acum, ai auzit de <<măi, animalule>>? Ţigancă împuţită a spus-o [preşedintele] în particular, cu nevastă-sa. Ce, credeţi dumneavoastră o că eu sau dumneavoastră nu am spus fel de fel de năzbâtii cu nevasta în particular? Ce te f… grija? Cine n-a spus asta? Să ne facem noi pe sfinţii împăraţi? Toată lumea a spus … era în particular. Părerea mea este că suntem victimele unor manipulări de presă”.

Iar cum concluzia logică deja a fost trasă, ne oprim aici din relatarea mot a mot a discuţiilor, tocmai pentru a nu fi acuzaţi de alte interpretări…

Citit 2395 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Ianuarie 2012 23:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.