Zbor pentru voturi - Cine a plecat cu elicopterul MAI la Bucureşti?

Zbor pentru  voturi - Cine a plecat cu elicopterul MAI la Bucureşti?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă unii parlamentari ai Puterii au ajuns la votul Guvernului Ungureanu cu avionul - cursă specială charter de la Constanţa, alţii au ajuns la vot cu elicopterul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Cel puţin aşa se arată pe site-ul www.guraialomitei.com, care informează că, miercuri după-amiază, trei aleşi PDL de Galaţi au fost preluaţi de un elicopter de la Slobozia pentru a fi transportaţi la Bucureşti unde trebuia musai să ajungă la lucrările pe comisii ale Parlamentului dar mai cu seamă la şedinţa de plen de ieri pentru a asigura cvorumul şi votul necesar la instalarea noului Guvern.

Informaţia este cu atât mai şocantă şi mai revoltătoare cu cât la aceeaşi oră zeci de oameni erau flămânzi, obosiţi şi însetaţi blocaţi în zăpezi de zile bune. Autoarea articolului, Clementina Tudor, ne-a povestit că a aflat această informaţie de la surse din cadrul Poliţiei, pentru că un echipaj a asigurat zona pentru ca elicopterul să poată ateriza. Potrivit jurnalistei din Ialomiţa, parlamentarii PDL de Galaţi „au intrat în Slobozia dinspre Brăila, miercuri, în jurul orei 14, însoţiţi de un utilaj de deszăpezire. Filtrelor care verificau tranzitul le-au declarat că sunt „deputaţi de Galaţi şi că trebuie să ajungă la Bucureşti la Parlament”. Politicienii au aşteptat aproape două ore până să fie preluaţi, la 16,04, din zona DN2A, de la ieşirea din Slobozia spre Urziceni, de un elicopter al MAI. Potrivit site-ului, un alt echipaj de salvare a preluat de la spitalul judeţean de urgenţe un pacient cu infarct, dar a primit misiunea de a culege de pe traseu un alt parlamentar PDL, din Tulcea.

Autorităţile nu ştiu

Am încercat să aflăm, de la autorităţi, mai multe date despre zborul acestui elicopter şi ce anume a transportat el, dar se pare că amnezia a lovit în forţă. Purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Ialomiţa, Andreea Loghin, ne-a declarat: „Nu aş putea să vă ofer informaţii”, şi ne-a trimis către Prefectură. Purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Ialomiţa, Iulia - Lorena Topoloagă, ne-a declarat, după ce i-am acordat un răgaz să se informeze: „Nu am cunoştinţă despre această situaţie”. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Administraţiei, Marius Militaru, ne-a spus că a fost vorba despre un elicopter care a transportat o gravidă, de la 20 de km de Slobozia. Pentru amănunte, Marius Militaru ne-a sugerat să o contactăm pe doamna comandor Camelia Bugean din cadrul MAI. În timp ce coordona cele şapte elicoptere aflate în aer la acel moment, implicate în diverse misiuni de salvare, doamna comandor a verificat lista zborurilor efectuate în zona Ialomiţa, miercuri, în jurul orei 16. Potrivit doamnei comandor, singurul zbor care figurează era cel al unul elicopter SMURD care a luat la 16,50 un pacient cu infarct de la spitalul din Slobozia şi l-a dus la Bucureşti, unde a ajuns la ora 17,10. Comandorul Camelia Bugean a susţinut că niciun alt elicopter MAI nu a zburat în jurul orei 16 din Slobozia.

Cu ce au ajuns parlamentarii PDL la Bucureşti?

Pentru a lămuri această situaţie, am întrebat fiecare parlamentar PDL de Galaţi cu ce a ajuns la Bucureşti. Singurul care a părut realmente deranjat de insistenţa noastă de a afla acest „amănunt” a fost senatorul PDL Marius Necula. Iată însă ce ne-a răspuns fiecare parlamentar portocaliu:

Marius Necula: „La Bucureşti am ajuns cu maşina personală. Sunt lucruri mult mai importante şi mai interesante decât asta. Nu mai ştiu la ce oră am plecat. Cred că am făcut zece ore. Am ajuns la 17,30 la audierile pe comisii ale miniştrilor. Pot să-ţi spun că am mers fără antemergător şi nu m-a condus Poliţia. De la Urziceni, nu de la Slobozia s-a mers în coloană. Nu mai insista pe detalii minore”.

Mircea Toader: „Nu am plecat de două săptămâni din Bucureşti”. Declaraţia nu poate fi contestată atâta vreme cât în ultimele zile a tot apărut pe micul ecran în emisiuni în direct la Realitatea Tv.

Carmen Axenie: „Cine v-a zis că am ajuns cu elicopterul la Bucureşti? Eu nu am plecat din Bucureşti, eu la Tecuci nu am ajuns de trei săptămâni. Nu am alt mijloc de transport decât maşina Parlamentului. Şi nu am plecat pentru că şi acum două săptămâni a fost blocat drumul. Puteţi verifica am fost în Bucureşti şi când a fost Biroul Permanent Naţional, şi luni, la Colegiul Director, ieri am fost la şedinţele pe comisii. Nici dl Toader nu a ajuns la Galaţi, să ştiţi! Dl senator Marius Necula chiar nu ştiu exact cu ce a ajuns. Am văzut comentarii că au ajuns parlamentari cu avionul, dar şi-au plătit biletul ca orice om de bună credinţă! Pe cuvânt de onoare acum aud că au venit parlamentari cu elicopterul MAI! Şi dacă s-ar fi întâmplat aşa ceva vă comunicam!”.


Drepturile aleşilor

Potrivit Statului deputaţilor şi senatorilor, aleşii noştri beneficiază de o serie întreagă de drepturi, dar nu şi de cel de a fi transportat la Parlament cu elicopterul MAI, pe banii contribuabililor, în condiţiile în care oamenii obişnuiţi au zăcut zile în şir în zăpadă. Pe lângă diurnă zilnică, indemnizaţie lunară şi cazare gratuită, deputaţii şi senatorii beneficiază de transport intern gratuit pe liniile aeriene interne, auto, fluviale şi pe calea ferată, la clasa I. Parlamentarii au parte şi de autoturism pentru deplasări în circumscripţia electorală, iar cei care folosesc autoturismul proprietate personală vor primi contravaloarea a 9,5 litri de combustibil la 100 km parcurşi.


 

Citit 2858 ori Ultima modificare Vineri, 10 Februarie 2012 11:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.