Dacă circulăm binişor, de ce nu am putea circula excelent? (FOTO)
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Dacă circulăm binişor, de ce nu am putea circula excelent? (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Este adevărat, în comparaţie cu starea drumurilor din alte ierni, acum şoselele din municipiul Galaţi arată mult mai bine. Se circulă mult mai bine, rezultat al faptului că încă de la primii fulgi de nea responsabilii cu deszăpezirea au ieşit pe teren şi au supravegheat îndeaproape intervenţiile. Însă, direct proporţional cu calitatea drumurilor oferite de administrator a crescut şi pretenţia gălăţenilor de la administraţia locală. Motiv pentru care gălăţenii au început să sesizeze alte şi alte probleme legate de deszăpezire, probleme pe care le aducem şi noi în atenţia autorităţilor locale.

Important este ca în drumul cu maşina pe străzile oraşului şoferii nu trebuie să fie atenţi doar la obstacolele create de zăpadă ci şi de cele pe care se lucrează la nesfârşit, precum la intersecţia Ana Ipătescu cu Dogăriei, la inelul de rocadă de la Ivas, sau pe strada 9 mai – o stradă pe care avariile Apă Canal se ţin lanţ mai ceva ca surprizele Andreei  Marin.    

Staţii de autobuz în nămeţi

Deşi este „literă de lege” în cadrul intervenţiilor pe timp de iarnă să se deszăpezească „la lopată” dacă nu se poate altfel în primul rând trecerile de pietoni şi staţiile de autobuz, nu se poate spune că toate zonele oraşului au parte de acelaşi tratament. Dacă în centru staţiile sunt curăţate binişor de zăpadă, punctele în care se aşteaptă mijloacele de transport în comun de pe traseele secundare sunt … jale! Fotoreporterul nostru a surprins ieri doar câteva exemple unde gălăţenii sunt nevoiţi să coboare din microbuz direct în nămeţi.

Aşa se întâmplă şi la staţia „Fabrica de Pâine” de pe Oltului, pe bulevardul Dunărea (bloc A8), sau în staţia de pe strada Brânduşei. Informat despre acest aspect, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a spus că va lua măsuri pentru ca astfel de situaţii să se rezolve. 

De ce nu se strânge zăpada?  

Deşi în prima parte a zilei de ieri gerul se înmuiase de tot şi munţii de zăpadă murdară, adunaţi prin intersecţii sau de-a lungul străzilor ar fi putut fi luaţi cu uşurinţă, nici un utilaj de-al primăriei nu a făcut aşa ceva. „Carosabilul de la intersecţia Eroilor cu N. Bălcescu este ocupat cu zăpadă, astfel că maşinile se mişcă extrem de greu. Dacă s-ar fi încărcat zăpada, maşinile ar fi mers normal şi nu s-ar mai fi creat aglomeraţie în trafic”, ni s-a plâns un gălăţean, situaţia fiind confirmată la faţa locului.

De altfel, de această „boală” suferă mai toate arterele de circulaţie din oraş. Pe bulevardul Dunărea, la intersecţia cu bulevardul Galaţi, chiar înainte de inelul de rocadă, nu doar zăpada neridicată dă bătăi de cap şoferilor ci chiar şoferii care şi-au lăsat maşinile chiar pe banda trei! Alt exemplu: pe Oltului, deşi s-au investit bani buni pentru construcţia de parcări, ele nu pot fi folosite din simplul motiv că sunt acoperite cu zăpadă

De altfel, situaţia se regăseşte şi pe străzi mai largi, precum Siderurgiştilor.

Rămâne cum am stabilit: nu se poate!

Zăpada neridicată a luat prizoniere  multe maşini pe care probabil doar la primăvară le vor mai muta proprietarii din loc. Din păcate însă, nici în zonele centrale nu stăm mai bine; în faţa Tribunalului, de-a lungul întregii benzi sunt parcate maşinile, conduse probabil de persoane atât de simandicoase încât nu concep să îşi lase autovehiculele în parcarea de peste drum şi să traverseze, ca restul lumii, pe jos, Brăilei.

Este drept, pentru aşa ceva şi primăria ar fi trebuit să elibereze de zăpadă parcarea de la Sindicate…

Întrebat despre această problemă, viceprimarul Ciumacenco a explicat: „nu mai transportăm zăpada de pe străzi, pentru că s-a dovedit în alte ierni că este o operaţiune scumpă şi ineficientă. În plus, vineri deja am fost informaţi că se încălzeşte vremea, deci se va topi zăpada”. Cu alte cuvinte, rămâne cum am stabilit, nu se poate!

Citit 1120 ori Ultima modificare Luni, 13 Februarie 2012 19:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.