Absurd de Galaţi Primăria – imoral, ilegal sau îngraşă?

Absurd de Galaţi Primăria – imoral, ilegal sau îngraşă?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun venit din nou în Galaţiul paradoxurilor, al situaţiilor absurde pe care autorităţile şi partidele politice în genere ori (se fac că) nu le văd, ori le tolerează ori de-a dreptul le întreţin.

Absurd sau nu, şedinţele de Consiliu Local se ţin (iar) pe şest de parcă ar fi ceva ruşinos, imoral sau ilegal în treaba asta. Iar proiecte importante legate de curăţenia, de sănătatea oraşului se aprobă pe sub mână de parcă administraţiei i-ar fi frică să nu se afle. Absurd este când aleşii află de la presă că vor avea o şedinţă extraordinară de Consiliu Local pentru că nimeni din Primărie nu a binevoit să îi anunţe înainte de a publica ordinea de zi în ziar. Absurd este să se găsească tot felul de subterfugii, de chiţibuşuri juridice pentru a legaliza aspecte flagrant de bizare, care aproape că te plesnesc peste ochi. De situaţia Apaterm vorbesc care nu mai are contract de concesiune pentru reţelele pe care le foloseşte, dar vrea să plătească redevenţă pentru ele şi în acest fel să îşi poată justifica preţul perceput pentru gigacalorie. 

La fel de absurd este ca aleşii să corecteze după luni în şir, hotărâri de Consiliu Local votate cu ochii închişi care frizează ca să nu spun „coafează” paradoxul. Şi mai paradoxal, să afişeze o seninătate şi o candoare de parcă nici nu s-ar fi întâmplat.

Absurd este ca şefi de societăţi şi de instituţii, numiţi politic, fără vreun concurs pe bune, să se comporte de parcă ar fi competenţa întruchipată.

La fel de absurd este ca o instituţie atât de sensibilă cum este Teatrul Muzical să fie ţinută artificial sub ameninţarea ridicolă a unui om care trebuia să devină de (prea) mult timp trecut.   

E clar la Primărie este ceva imoral, ilegal şi sigur care îngraşă.

Citit 3323 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Februarie 2012 19:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.