Cu ce deranjează maşina funerară cu alimente?

Cu ce deranjează maşina funerară cu alimente?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce, timp de aproape o lună, a colectat alimente şi îmbrăcăminte în maşina parcată pe trotuarul de vizavi de Prefectură, ieri, Popa Poppel Dumitru a fost somat de poliţie să îşi mute autovehiculul de acolo. "Mi-au spus să-mi mut maşina, că este pe trotuar şi încurcă circulaţia. Dar maşinile PDL-ului trase în faţa Prefecturii de ce nu le amendează nimeni? Dar cele ale lui "Om Bun" parcate în faţa sediului PD sau la Potcoava, când a strâns alimente, de ce nu le-a amendat  nimeni?", a protestat Poppel. Acesta a adăugat că "am avut până astăzi [ieri] inclusiv autorizaţie de protest acolo, e drept, nu şi de colectarea ajutoarelor, dar cu ce deranjez?". Ca un prim răspuns la o astfel de întrebare ar fi faptul că este destul de macabru (dar şi neiginenic) faptul că omul colectează ajutoarele alimentare şi nealimentare într-o maşină funerară. "Dacă altă maşină nu am, ce să fac? Chiar şi din maşina aia, am dus ajutoare la Buciumeni şi oamenii de acolo au fost foarte mulţumiţi", se disculpă cel care reprezintă şi un ONG denumit "Poppel &  Alba Revoluţie de Katifea", pe scurt, P&ARK.

 * Cine are curaj să amendeze maşinile de partid parcate ilegal?

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi, Aurelian Ropotan a declarat: "într-adevăr, domnul Poppel a fost contactat de un agent care i-a lansat un avertisment verbal pentru a-şi muta maşina în imediata apropiere, într-un loc în care să nu stânjenească traficul pietonal, pentru a-şi continua activitatea". Întrebat despre prezenţa, pe trotuarul din faţa Prefecturii şi a sediului PDL a maşinilor - cu sau fără sigle electorale ori însemne de partid - Aurelian Ropotan a răspuns: "cei care încalcă prevederile legale răspund contravenţional pentru faptele lor".

Cum şi Poliţia Locală are un departament "Rutier", l-am întrebat şi pe şeful Poliţiei Locale, Cristian Gâscă, de ce agenţii nu aplică amenzi şoferilor care ocupă trotuarele respective? "Vă înşelaţi, poliţiştii locali aplică amenzi chiar şi consilierilor locali sau judeţenei care parchează fără să respecte legislaţia în vigoare cu privire la lăsarea unei anumite distanţe pentru circulaţia pietonilor. Conform legii, pentru aşa ceva se aplică trei puncte de penalizare şi patru sau cinci puncte amendă, ceea ce înseamnă amenzi între 280 şi 350 de lei".

Cu alte cuvinte, totul este bine. Din păcate însă, realitatea de pe trotuar (dar şi din trafic) este alta. Maşinile parcate ilegal tronează zilnic atât pe trotuarul din faţa Prefecturii cât şi pe cel din faţa Teatrului Dramatic, iar dacă într-adevăr se aplică amenzi aşa cum susţin poliţiştii, înseamnă că eficacitatea unui astfel de demers este egală cu zero. Ori poate şoferii au dezvoltat un adevărat hobby  în a achita amenzile, contribuind, astfel, la rotunjirea bugetului local...                               

Citit 1341 ori Ultima modificare Joi, 01 Martie 2012 09:22

2 comentarii

 • postat de pt poppel de la prietenu lui melu
  Miercuri, 07 Martie 2012 11:54
  domn popeel,mata ca membru in miscarea populista ar trebui sa nu.ti mai ataci colegii de partid.i ceea ce priveste masina ,asta km asa e .cari mortii la groapa si dupa aia cari alimente la sinistrati?sau e in stransa legatura,dupa ce consuma alimentele,pac si o ultima plimbare/fii rezon.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Radu de Galati
  Joi, 01 Martie 2012 21:33
  Cand legea pentru unii e muma si pentru altii ciuma , asa se intampla. Paul Florea si-a facut loc de parcare chiar pe trotuarul din fata prefecturii de parca ar fi averea lui masa si politia nu a mi intervenit, DE CE ?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.