Cât ne costă prăfuirea de primăvară?

Cât ne costă prăfuirea de primăvară?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Una din cele două maşini ale Ecosal a fost surprinsă, ieri, în timp ce acţiona pe strada Tecuci, de unul din cititorii Vieţii Libere: „Maşini de curăţat străzile de praf? Mai degrabă de umplut străzile cu praf! Norul de pulbere fină iscată în jurul maşinii nu cred că mai are nevoie de vreun alt comentariu”.

Ceea ce este surprinzător este faptul că maşina cu pricina este dotată cu perii, dar şi cu un aspirator şi un dispozitiv de pulverizare a apei pe stradă, tocmai pentru a nu isca praful de pe şosea, atunci când acţionează. Cu adevărat, fotografia nu mai are nevoie de prea multe cuvinte. Doar, poate, despre cât costă să prăfuieşti oraşul în acest hal? Din spusele şefului Ecosal, Ion Ionescu, o astfel de maşină costă în jur de 180.000 de euro. Cum serviciul public de salubritate deţine două astfel de maşini, calculul este simplu: ca să prăfuieşti gălăţenii, maşinile, arborii şi în general, tot ce mişcă-n oraş costă doar 360.000 de euro.

De reţinut este că, în urmă cu doar două zile, şeful Ecosal se declara mulţumit de preţul şi calitatea serviciilor oferite de aceste maşini de salubrizare, motiv pentru care chiar intenţionează să mai achiziţioneze una în acest an.

Citit 2583 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.