Catalogul aleşilor locali - Ce are a face profesia cu specialitatea consilierului?
Foto: Foto: Ionatan Ţuţu

Catalogul aleşilor locali - Ce are a face profesia cu specialitatea consilierului?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* "Specialiştii" din Consiliul Local: opt ingineri, trei economişti, patru profesori, doi pensionari, patru medici şi şase jurişti

La fiecare alegeri, partidele s-au lăudat cu „specialiştii”. Consiliul Local are cinci comisii de specialitate, în cadrul cărora se gândesc proiectele locale. Teoretic, profesiile de bază ale membrilor comisiilor ar trebui să aibă măcar o mică  legătură cu profilul comisiilor. Adică, în comisia de buget să fie economişti, în cea de sănătate, doctori. Realitatea este alta, conform profesiilor pe care singuri şi le-au asumat, după ce i-am întrebat pe fiecare, căci CV-urile lor nu sunt publice.

Comisia buget-finanţe, administrarea domeniului public şi privat al municipiului a fost condusă de Aurelian Constantin (PSD), economist şi jurist. În schimb, secretarul comisiei, Eugen Găvan (PC) este profesor universitar. Membri: Lucian Podlaţi (PSD), pensionar, tehnician, Teodor Iulian Gheorghe (PNL) – inginer, Marius Stan (PNL) – inginer, Florin Gasparotti (PC) – inginer şi Alin Mihai (PDL) – economist.

Comisia de urbanism şi amenajarea teritoriului, lucrări publice, ecologice şi protecţia mediului înconjurător şi a fost condusă până curând de Nicuşor Ciumacenco, stomatolog. Rămâne de văzut cine va prelua frâiele comisiei, în condiţiile în care locul său a fost luat de profesorul Gelu Homner. Secretarul comisiei este Constantin Olaru (PDL), economist, iar membrii: Nicolae Rainea (PSD), pensionar, fost arbitru, Gheorghe Radu (PDL), inginer, medicul cardiolog Mihail Bucatanschi, Răzvan Avram (PC) – inginer şi Dumitru Ion (PDL), doctor-inginer.

Şeful comisiei pentru servicii publice, gospodărie comunală, comerţ şi privatizare este  viceprimarul PNL Mircea Cristea, inginer. Secretar este Picu Apostol Roman (PC) care a urmat Dreptul la Danubius în timpul primului său mandat de consilier. Tot jurist este şi sindicalistul Hristache Bogatu, consilier PSD. Tânărul liberal Raul Mihailov este medic. Rămâne de văzut cine din PSD îi va lua locul în comisie lui Daniel Apetrăchioaie, profesor.

Comisia nr. 4 a CL se ocupă cu activităţi ştiinţifice, învăţământ, sănătate, culte, cultură, tineret, asistenţă socială, sport şi agrement şi este condusă de cel puţin două mandate încoace de medicul Gheorghe Bugeag, consilier PC. Din comisie fac parte: profesorul Zanfir Ilie (PSD), democrat-liberalul Petru Alexe - profesor universitar, iar Victor Dobrea (PDL), inginer, director în Damen şi, până alaltăieri, avocatul Stelian Lupu.

Comisia juridică, de administraţie publică, drepturi şi libertăţi cetăţeneşti, relaţii cu cetăţenii şi apărarea ordinii publice este formată în întregime din jurişti. Preşedintele, liberalul Mihai Manoliu este avocat, la fel ca şi secretara comisiei, Tincuţa Tercu (PC), iar Viorel Trif (PDL) este jurist.

Citit 2339 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Aprilie 2012 23:34

5 comentarii

 • postat de mihai
  Joi, 12 Aprilie 2012 18:19
  privind in ograda democratiilor occidentale se pare ca calitatea de politician are putin comun cu cea de profesionist in ceva, cea ce se cere este sa ai studii superioare ca sa fie suficient de destupat la minte, in rest doctrina politica, mult idealism si romantism. Cei enumerati mai sus au putine din astea, inclusiv dumnezeu, sa-i intrebam pe medicii si pe profesorii mai sus citati daca statul de binestare are ceva comun cu sanatatea si cu educatia( sunt tare curios ce-ar iesi daca domniile lor ar divaga pe aceasta tema). Politicianul se formeaza cu timpul si-n etape si mereu fiind in contact cu cetatenii, politica se invata ca orcare meserie, in scoli fie ele si de vara. Vorbind de doctrina politica este ca si cand ai vorbi de comete si asteroizi, ce doctrina are unul care schimba partidele ca pe ciorapi(?). Politica cere consecventa, seriozitate si abilitati de comunicare cu cetatenii, solutiile tehnice se dau pe mana specialistilor si tehnicienilor, politicianul este politician si nu mafalda, politicianul activeaza dupa principii si se aleg dupa principii, nici nu vreau sa aprofundez pe ce baza sau ales cei de mai sus, ca-i jale.
  0
  0
  Raportează
 • postat de marcu
  Joi, 12 Aprilie 2012 16:41
  Dumitru Ion, dr ing. Cand si-a cumparat si asta doctoratul si in ce? Din lacheul lui Mihai Turcu a ajuns mare doctor si asta. La alegerile anterioare a adunat salariatii de la RER Ecologic, unde este si director ( oare nu este incompatibil cu functia de consilier?) si le tot turna vrajeli ca daca pierde PDL-ul in alegeri, acei oameni isi vor pierde locurile de munca. Intre timp slugii lui Turcu i-a crescut o ditamai vila, si-a cumparat si un doctorat, ca cica da bine la cv, avand in vedere ce "specialisti" are ciuma portocalie. Nici cu ceilalti nu mi-e rusine, cand te gandesti la un Cubasa, Florin Melinte si altii si altii, numai gunoaie si scursuri de toate culorile.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Galatean
  Joi, 12 Aprilie 2012 13:25
  Interesanta coloratura de specializari a consilierilor locali ce compun comisia de Urbanism. Nu tu arhitect, constructor, desenator, tehnician, nici macar un fost maistru de santier. Ce treaba si cate cunostinte de urbansim si amenajarea teritoriului au domnii cu studii in inginerie, stomatologie, arbitraj, economie si medicina, doar partidele ce i-au propulsat acolo pot sti. Iar acum la final de mandat macar sa fi invat sa citeasca o sectiune sau o vedere in plan. Cu siguranta ca sunt specialisti in domeniile lor si orasul asta ar fi beneficiat din plin de experienta lor profesionala daca isi alegeau comisia potrivita.
  0
  0
  Raportează
 • postat de andrei
  Joi, 12 Aprilie 2012 07:53
  de ce incercati sa va legati mereu ......de echipa pc,doar datorita faptrului ca durbaca a refuza sa faca jocurile usl ? ca va place ...sau nu ......gasparoti si gavan sunt printre cei mai implicati consilieri ,cu cele mai multe propuneri de proiect ...si..luari de cuvant .pe cat timp...preferatii vostri si anume marius stan & co ....nu isi fac nici macar prezenta ....daramite datoria fata de votanti !
  0
  0
  Raportează
 • postat de alegator
  Joi, 12 Aprilie 2012 06:44
  votati - Senatorul Saghian Gheorghe a fost prezent in parlamant la 933 voturi din 1.957 posibile. Procentul de prezenţă la votul în plen este de 47,7% (locul 97 în topul general de prezenţă din 135 senatori). Acesta a votat 720 DA, 212 NU, 1 ABT şi 14 Prezent dar nu a votat. Senatorul a votat rebel grupului pentru 4.94% din totalul de 932 voturi.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.