Cine este Eugen Chebac?

Cine este Eugen Chebac?
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Inginer în exploatarea maritimă, actualul preşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi visează la un al doilea mandat consecutiv *

Unul dintre cei mai cunoscuţi candidaţi la şefia Consiliului Judeţului Galaţi este fără îndoială actualul preşedinte, Eugen Chebac. Acesta candidează din partea Alianţei pentru Progres (PDL şi UNPR) după ce mai mulţi ani a activat în PSD Galaţi. Eugen Chebac este căsătorit cu Niculina Chebac, profesor universitar la „Danubius”, cu care are un copil.

Chebac va împlini 61 de ani în luna iulie, este de profesie inginer în exploatare – el absolvind Institutul de Marină din Constanţa, iar în mandatul 2005 - 2008 a fost vicepreşedinte al CJ Galaţi. De altfel, Chebac este consilier judeţean încă din 2000, în primul mandat el fiind desemnat să conducă una dintre comisiile importante în gestionarea banilor - Comisia de Buget-Finanţe.

Activităţi navale, până-n 2000

Este membru în mai multe organisme transfrontaliere, printre care Consiliul de Dezvoltare al Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, Consiliul Euroregiunii „Dunărea de Jos” sau Comitetul Comun de Monitorizare a Programului Operaţional - Comun România - Ucraina - Republica Moldova. Până să ajungă în administraţia publică gălăţeană, actualul preşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi a fost ofiţer maritim internaţional la Constanţa, s-a ocupat de managementul transporturilor maritime şi a fost reprezentant în ţară şi străinătate al Companiei Maritime Române. De asemenea, Eugen Chebac a fost manager general la Port Bazinul Nou Galaţi unde s-a ocupat de coordonarea activităţii societăţii, inclusiv a activităţii de contractare şi investiţii.

Politică cu năbădăi!

Dacă până în toamna anului trecut, Eugen Chebac făcea carieră în PSD – el fiind chiar vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene Galaţi a PSD şi membru în Consiliul Naţional al acestei formaţiuni politice, din toamna anului trecut lucrurile au luat o întorsătură neaşteptată. Reproşându-i-se că a lăsat-o prea moale cu politica, în detrimentul activităţilor din administraţie, Eugen Chebac a fost, uşor-uşor, dat deoparte din partid.

După ce conducerea centrală a USL a luat decizia de a-l susţine pe Nicolae Bacalbaşa în cursa pentru fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac s-a decis să meargă şi el mai departe în această luptă, dar pe cont propriu. Iniţial a anunţat că va candida independent, cu susţinerea altor forţe politice, inclusiv cea a PSD-ului, după care a bătut palma cu nou-înfiinţata Alianţă pentru Progres. În calitate de membru UNPR, Eugen Chebac este şi cap de listă la CJ din partea acestei alianţe electorale.

Citit 7154 ori Ultima modificare Duminică, 06 Mai 2012 14:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.