Viceprimarul Mircea Cristea, vânat politic?

Viceprimarul Mircea Cristea, vânat politic?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Solicitarea consilierilor locali privind întocmirea unui raport care să arate dacă sunt sau nu întârzieri în aplicarea proiectelor de reabilitare a sistemului de apă şi canalizare, dar şi cel privind gestionarea deşeurilor, prin programul ISPA a fost interpretată, recent, de primarul Dumitru Nicolae, din punct de vedere… politic. „Nu pe mine mă vânează cu programul ISPA… Cine s-a ocupat de acest program? Domnul Cristea, pe dânsul îl vânează”, a declarat primarul.

Interpretarea primarului face să devină din ce în ce mai certă informaţia neoficială potrivit căreia actualul viceprimar PNL Mircea Cristea ar putea fi schimbat din funcţie. Conform Legii 215, a administraţiei publice locale (republicată),  „schimbarea din funcţie a viceprimarului se poate face de consiliul local, prin hotărâre adoptată cu votul majorităţii consilierilor în funcţie, la propunerea primarului sau a unei treimi din numărul consilierilor locali în funcţie” (Cap. 3, art. 57, alin. 4).

Totuşi, primarul Dumitru Nicolae a ţinut să precizeze că aplicarea celor două proiecte, prin programul ISPA, decurge în bune condiţii – lucrările pentru reţeaua de canalizare a oraşului au ajuns în dreptul Trecerii bac, „ceea ce va pune probleme şoferilor, însă cu regret, asta este situaţia; se va circula pe un singur fir…”.

„Problemele care au apărut şi cu lucrările sau cu salariilor celor de la Yapi au fost legate de TVA. Până acum doi ani, nu se aplica TVA pe valoarea lucrărilor cu finanţare europeană. Acum însă, se aplică.

Aşa se face că, în octombrie, societatea Apă-Canal a trebuit să dea în jur de 100 de miliarde de lei vechi. Noi am ajutat, am dat banii, în ideea că se va respecta legea, iar TVA-ul se va returna în decurs de o lună. Lucru care nu s-a întâmplat şi aşa am intrat în probleme. Acum situaţia s-a rezolvat, însă nu înseamnă că de acum înainte nu vor mai fi probleme”, a mai spus primarul.

Citit 1859 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.