Poliţie călare la Galaţi?

Poliţie călare la Galaţi?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marian Filimon, preşedintele Patronatului IMM-urilor, a venit cu o superpropunere la şedinţa Comisiei de Dialog Social. Să se înfiinţeze şi în Galaţi Poliţia călare, aşa cum există nu numai în alte ţări dezvoltate, ci şi la Bucureşti.

De unde cai?, veţi întreba, poate. Ei bine, Filimon vrea să valorificăm caii de la Herghelia de la Tuluceşti (foto).

Lăsăm la o parte valoarea inestimabilă a cailor de la Tuluceşti, şi vă oferim răspunsul inspectorului şef, al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, comisar şef de poliţie, Fănel Aramă. Şeful Poliţiei i-a explicat că, pe vremuri, poliţia călare a funcţionat extrem de bine. Numai că, atunci, poliţiştii erau şi ei oameni veniţi de la ţară, cu dragoste şi respect faţă de animale.

Poliţiştii din ziua de azi, crescuţi şi educaţi la oraş, sunt mai degrabă familiarizaţi cu rolele decât cu creşterea şi îngrijirea cabalinelor şi nici dragostea faţă de animale nu-i prea înghesuie. Aşa se face că din câinii pe care îi aveau oamenii legii în grijă au mai rămas doar opt, restul sfârşindu-se de foame!

Înainte, când poliţiştii mai aveau un bonus salarial pentru îngrijirea unui câine mai exista ceva interes, dar acum nu. În plus, a explicat Aramă,  copitele cabalinelor nu sunt făcute să meargă mult pe asfalt şi bieţii cai şi-ar distruge picioarele. Desigur, ideea lui Filimon nu e rea, dar per ansamblu nu se poate!

Revenind la Herghelia de la Tuluceşti, exemplarele de rasă sunt mult prea preţioase pentru a se preta la aşa ceva.

Citit 1173 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.