Cât ne costă cele 75 de toalete ecologice mobile din Galaţi. Vezi unde sunt amplasate acestea în oraş

Cât ne costă cele 75 de toalete ecologice mobile din Galaţi. Vezi unde sunt amplasate acestea în oraş
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Strâmte şi urât mirositoare, toaletele ecologice mobile din Galaţi reprezintă o soluţie de maximă urgenţă, atunci când nevoia nu mai poate aştepta până la un WC mai civilizat * Dacă vă spunem însă cât costă închirierea şi întreţinerea acestor cabine, şi că preţul lor a ajuns în atenţia ministrului Finanţelor din mandatul trecut, o să le priviţi, poate, cu mai mult respect


Închirierea şi întreţinerea celor 75 de toalete ecologice simple mobile, amplasate în diferite locuri din oraş a fost scoasă de Primăria Galaţi la licitaţie. Cererea de ofertă are drept criteriu de atribuire preţul cel mai scăzut, dar Primăria este gata să plătească 153.982,5 lei pentru anul 2013. Dar dacă pune la socoteală şi eventualele suplimentări pentru primele patru luni ale anului 2014, necesare până la organizarea unei noi licitaţii, suma totală ajunge la 229.403,5 lei, adică peste 700 de euro pe an pentru fiecare toaletă în parte. Licitaţia este doar o formalitate, am putea spune, având în vedere că din 2009 încoace toaletele ecologice mobile ale Galaţiului ne-au fost închiriate şi îngrijite de una şi aceeaşi firmă - Envirotech SRL din Constanţa.
Cât am plătit până acum
Conform anunţurilor de atribuire publicate pe site-ul Primăriei Galaţi, Envirotech a câştigat, în aprilie 2009, prestarea acestui serviciu cu un contract în valoare de 198.956,25 de lei. În 2010, valoarea lui a fost de 150.000 de lei, iar în 2011 - de 163.000 de lei. Ulterior, însă, Primăria avea să declare, prin purtătoarea de cuvânt de la acea dată, Nicoleta Manole, că suma totală plătită firmei ajunge la 320.976 de lei, cu tot cu prelungirile până la organizarea noii licitaţii. În februarie 2012, firma şi-a adjudecat acelaşi contract cu suma de 153.982,5 de lei! Şi iată-ne acum ajunşi la o nouă licitaţie publică pentru toalete.
Pe masa ministrului
Poate că n-o să vă vină să credeţi, dar toaletele au devenit subiect de interpelare! Deputatul PSD Florin Pâslaru, „inspirat” de articolul publicat pe această temă de ziarul „Viata liberă”, i s-a adresat ministrului Finanţelor Publice în primăvara anului trecut: „Primăria Galaţiului cheltuie 1.000 de euro pe an pentru o toaletă ecologică. Şi sunt 75 în tot oraşul, conform listei furnizate de Serviciul tehnic. Costul unei astfel de toatele este de maxim 500 de euro, chiar şi mai puţin. Domnule ministru, vă rog să-mi comunicaţi punctul ministerului pe care îl conduceţi cu privire la această problemă”, a scris Pâslaru. Răspunsul primit a fost însă că: „Verificarea procedurii de atribuire derulată de Primăria municipiului Galaţi având ca obiect închirierea şi întreţinerea a 75 de toalete ecologice nu intră în sfera de competenţă a Ministerului Finanţelor Publice”.
Opt lei pe zi de "budă"
Deşi la finele articolului publicat anul trecut despre costul piperat al toaletelor ne exprimam speranţa că noua administraţie ar putea găsi o variantă de achiziţionare a lor mai convenabilă, acest lucru nu s-a întâmplat. Conform purtătorului de cuvânt al Primăriei Galaţi, Mihai Costache, anul trecut, în medie, costul pentru închirierea şi întreţinerea fiecărei toalete a fost de 8 lei pe zi. De aceşti bani, toaletele erau vidanjate, spălate, dezinfectate, completate cu hârtie igienică şi odorizate. Iar în cazul celor situate în zonele aglomerate, cum sunt cele din Piaţa Centrală, golirea şi igienizarea se fac de câte două sau de trei ori pe zi. Costache afirmă că în afară de toaletele din parcuri, celelalte sunt atât de frecventate încât sunt pline la fiecare 24 de ore.
Dacă vă apucă vreo nevoie urgentă şi vreţi să ştiţi unde se află cea mai apropiată toaletă nu e musai să vă luaţi după miros, puteţi să consultaţi lista cu adresele celor 75 de toalete ecologice mobile, click pe imagine.

 

Citit 3514 ori Ultima modificare Duminică, 14 Aprilie 2013 16:40

10 comentarii

 • postat de scirba
  Luni, 15 Aprilie 2013 16:59
  cine poate trece pe linga ele, nu sa mai intre? focare de infectii pe timp de vara si nu numai. scirba.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dati un leu ,pentru bideu!
  Luni, 15 Aprilie 2013 12:03
  Din taxa pe habitat orasul trebuia sa aiba Utilitati pentru "urgente" consruite serios ,racordate la retea in toate zonele aglomerate sau de promenada . Acestea ar trebui sa fie gratuite pentru ca sunt mai importante pentru igiena si sanatatea cetatenilor . Conservele alea verzi trebuiau folosite ca o "varianta" de tranzitie pana la constructia celor intradevar civilizate. Daca nu sunteti in stare ,spuneti ,ca sa facem "colecta publica" sa le construim cu societatea civila.
  0
  0
  Raportează
 • postat de saron
  Luni, 15 Aprilie 2013 11:15
  urgenta e urgenta...si cand ajungi totusi la una si vezi ca are lacat precum cea de pe faleza, mai exact la intrarea pe faleza pe partea cu vega, in care gardianul o tine doar ptr el probabil si mananca acolo..trebuie sa mai alergi vreo 500 de metri:))
  0
  0
  Raportează
 • postat de aghiotan
  Luni, 15 Aprilie 2013 10:06
  Puneti wc-uri pt cainii plimbati de stapanii lor care-si fac nevoile direct pe trotuar sub zambetul ingaduitor al stapanului care lasa r a h a t i i la soare sa-i ia trecatorii in picioare!
  0
  0
  Raportează
 • postat de escrocii la putere
  Luni, 15 Aprilie 2013 07:53
  Cascarabeta obosita de mos era mic copil fata de escrocii care conduc acum Galatiul,NOUL GALATI.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cea de mai inainte
  Luni, 15 Aprilie 2013 07:10
  Ups! Aveti interdictie la Presa Galati . ro .... Va supara rau concurenta :))
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tot bateti apa in piua reluand ce ati mai scris si anul trecut
  Luni, 15 Aprilie 2013 07:08
  A aparut si in presagalati.ro, si pe nepasadegalati.ro, pe langa adevarul de seara si articolul vostru de anul trecut... si ce s-a rezolvat. Ne asteptam, cu patron liberal si primar asisderea, sa se stopeze golania asta de afacere paguboasa sau macar tura asta sa vina Semi-comicul primar sa spuna ceva de bun simt.... Dar nu, ati mai scris si voi doar sa nu cadeti de prosti fiindca au scris si altii... in rest doar ati consemnat, nimic nou...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marilena
  Luni, 15 Aprilie 2013 03:35
  da, bre, noi suntem niste domni si doamne si facem atit treaba mica cit si treaba mare doar unde trebuie. De ce se scurge pe linga gaura sunt responsabili niste braileni, care vin zilnic la Galati si fac pe linga. Tot galateni fac pe linga, stati linistiti. Educati in scolile noastre, de profesorii nostri. Acuma poate tre' sa aduci armata nord koreana sa le tina stromeleagu'?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Patrocle Fermecatoru
  Luni, 15 Aprilie 2013 02:30
  Intrebati-l pe purtatorul de cuvant al primariei daca are curaj sa intre intr-o astfel de toaleta. Si mai intrebati-l de ce pe locurile vechilor toalete troneaza acum carciumi de cartier sau cluburi de streap-tease cum se intampla in Parcul Eminescu.Cat despre Paslaru, mai bine nu deschidea tocmai el gura ca deja miroase ca o toaleta ecologica vara.Din pacate in Noul Galati tot a hazna pute...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Luni, 15 Aprilie 2013 00:32
  Toalete de acest tip, se instaleaza numai atunci cind este un eveniment sportiv pe vreun stadion sau un festival de muzica sau orice alta manifestare, dupa care se ridica. Chiar nu gindesc deloc acesti edili? Cum sa tii la soare asemenea cabine care se numesc toalete? Ca exemplu, cele din statia de autobuz Cosbuc care put atit de tare ca nu poti astepta acolo vreun mijloc de transport in comun. Mai exista inca un WC din acesta mizerabil pe faleza si pe timpul verii, la temperaturile de peste 40 grade, e indicat sa-l ocolesti. Ma intreb cita minte ii trebuie celui ce achizitioneaza asemenea timpenii ca si-asa orasul asta e plin de mizerie, de rahat de ciine si de tiganii care scurma in gunoaie pentru peturile alea nenorocite, plimbind zilnic sacii imputiti, inalti cit muntii, pe sub nasul politiei comunitare. Un oras de tot risul condus de niste penibili, incompetenti pusi pe jaf.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.