Campanie VL „Cum renaştem Galaţiul”: Putem readuce prosperitatea în oraşul nostru?

Campanie VL „Cum renaştem Galaţiul”: Putem readuce prosperitatea în oraşul nostru?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Timp de trei luni, vom pune Galaţiul în „oglinda” marilor oraşe * Vom vedea ce soluţii au găsit alţii la probleme economice sau administrative asemănătoare cu ale noastre


A fost o vreme când Galaţiul era „cu acte în regulă” recunoscut drept unul dintre cele mai importante oraşe ale ţării. Iar asta nu numai din punct de vedere economic, ci şi social, administrativ, cultural. Se putea spune, pe bună dreptate, că în această parte a ţării „Galaţiul era fruntea”. Ce a rămas acum din acest statut? Din păcate, mai puţin, decât ne-am fi dorit. Cel mai bine putem să ne dăm seama unde ne situăm dacă punem oraşul nostru în oglindă cu alte oraşe. Acest lucru îşi propune să facă „Viaţa liberă” printr-o nouă campanie – „Cum renaştem Galaţiul”. În fiecare săptămână, până în luna septembrie, vom pune Galaţiul faţă în faţă cu vecinii noştri – Brăila, Buzău, cu oraşe mai mari – Timişoara, Cluj, Braşov – sau oraşe mai mici, precum Piatra-Neamţ sau Craiova.

Vom încerca să surprindem cât mai multe faţete ce ţin de profilul local, „de cifre”, precum şomajul, bugetul local pe cap de locuitor, producţia industrială, dar vom prezenta şi o serie de studii de caz vizavi de anumite subiecte ce ţin de economia şi administraţia locală. Sperăm astfel să identificăm o serie de bune practici care, cine ştie, odată prezentate public îşi vor găsi aplicare şi la Galaţi. Altfel spus, vom încerca să prezentăm ce soluţii au găsit alţii la probleme asemănătoare cu ale noastre.

Partea a campaniei va fi şi o dezbatere publică pe tema subiectelor abordate, dezbatere la care vă invităm să participaţi şi dumneavoastră, pentru că – nu-i aşa? – ne dorim cu toţii un oraş mai viu, mai frumos, mai bine administrat şi mai prosper. Primul articol al campaniei va fi publicat luni, 3 iunie, şi va aduce în oglindă Galaţiul şi Brăila.

Citit 2363 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Mai 2013 19:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.