Prima licitaţie a anului în Cantemir / Cine vrea să facă agricultură pe „moşia” lui Bunea Stancu?

Prima licitaţie a anului în Cantemir / Cine vrea să facă agricultură pe „moşia” lui Bunea Stancu?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria municipiului Galaţi începe anul cu o licitaţie publică pe „moşia” preşedintelui Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, în coasta cartierului Cantemir. Atenţie însă, nu e vorba de o licitaţie pentru construcţia de locuinţe, pentru vreun complex sportiv ori pentru amenajarea utilitară sau urbanistică a zonei care nu are de niciunele, ci de o licitaţie cu strigare pentru atribuirea contractului “Închiriere teren arabil în suprafaţă de 592,5 de hectare, proprietatea publică a municipiului Galaţi, situat în extravilanul comunei Vădeni, judeţul Brăila”. Terenul face parte din cele 1.000 de hectare care pe vremea premierului Adrian Năstase au fost transmise, prin Hotărârea Guvernului nr. 512 din proprietatea privată a statului şi din administrarea Agenţiei Domeniilor Statului, în proprietatea publică a municipiului Galaţi şi în administrarea Consiliului Local al municipiului Galaţi. Primăria, cu votul aleşilor locali care au aprobat în luna noiembrie a anului trecut caietul de sarcini al licitaţiei, vrea să închirieze în scop agricol cele 592,5 de hectare, pe o perioadă de cinci ani, preţul de pornire fiind de 500 lei/hectar/an. Licitaţia va avea loc pe 7 ianuarie 2014. Asta nu e însă tot.
Încă 300 de hectare scoase la bătaie
La ultima şedinţă de Consiliu Local din 2013, s-a mai aprobat un caiet de sarcini, în vederea închirierii prin licitaţie publică, pe o perioadă de cinci ani, a terenului în suprafaţă de 300 de hectare, proprietatea publică a municipiului Galaţi, situat în cartierul Dimitrie Cantemir, extravilanul comunei Vădeni, judeţul Brăila. În raportul de specialitate al hotărârii se aminteşte că, tot prin hotărâre de Consiliu Local, a fost aprobat şi caietul de sarcini privind închirierea prin licitaţie publică a terenului în suprafaţă de 592,5 hectare, situat în extravilanul comunei Vădeni, judeţul Brăila, pe o perioadă de cinci ani. „Motivat de faptul că în prezent nu există un proiect în derulare privind amenajarea urbanistică - construcţii blocuri, complex social sau altele destinaţii - şi pentru a da o valoare economică acestei diferenţe de 300 de hectare, propunem organizarea licitaţiei publice privind exploatarea acestui teren”, se arată în document. Conform caietului de sarcini, terenul arabil de 300 de hectare va fi închiriat tot pentru agricultură, pe o perioadă de cinci ani, începând cu data încheierii contractului. Preţul de pornire a licitaţiei propus este de 500 de lei hectar/an agricol, urmând ca în luna ianuarie a fiecărui an chiria să fie indexată de drept cu indicele preţurilor de consum (total) comunicat de Institutul Naţional de Statistică.
Altfel spus, mai urmează o licitaţie, tot pentru agricultură, în Cantemir. Şi, astfel, chiriaşii din Cantemir se vor simţi ca pe tarla! Şi cine ştie dacă nu le vom lua faţa fermierilor brăileni cu o producţie record la hectar!

Citit 4091 ori Ultima modificare Vineri, 03 Ianuarie 2014 21:50

12 comentarii

 • postat de Fresnescu Ionel
  Miercuri, 08 Ianuarie 2014 07:04
  109.166.132.***
  Sunt un pupincurist, limbist si slugoi a lui Bunea Stancu. Sunt un rapanos de brăilean prost si puturos. Sunt un parazit ordinar al Brailei si derbedeul derbedeilor. Părinții mei sunt cei mai betivi penali si ordinari care dorm prin canalizarile din Piata Mare. Noi, neamul lui Fresnescu suntem din tata in fiu jigodii si neam de puturosi si asistati social. Sunt un frustrat de viața. Omorati-ma.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Fresnescu Ionel
  Duminică, 05 Ianuarie 2014 23:10
  79.117.173.***
  Tuturor galatenilor dusmani ai Brailei si ai brailenilor va doresc pe 2014 sa aveti parte de cutremure cat sa va inghita pamantul cu tot cu orasul vostru , astfel incat sa scapam odata pentru totdeauna de zdrentele galatene.
  5
  1
  Raportează
 • postat de Dorin Fresnescu
  Duminică, 05 Ianuarie 2014 16:18
  93.122.237.***
  Vă scrie o rudă apropiata a lui Fresnescu Ionel. Mai precis unchiul lui. Nu credeți ceea ce scrie Ionel. ..Bietul de el... Este din naștere grav bolnav psihic și este sub tratament. Provine din familie dezorganizată, cu părinți bețivi, și fără căpătâi și asistați social. Singurul venit este indemnizația de handicapat grav, cu QI sub 10. Este incoetent, autist, are probleme mintale grave, violent. Chiar deseori și-a bbătut părinții cu ranga și cu toporul. Este un individ deosebit de periculos. Medicul de la spitalul de psihiatrie de la Săpoca din județul Buzău, a fost bătut crunt împreună cu asistentele. Apoi a evadat. Acum un an a fost ținut sub atenta observație de către o echipă de medici de la un azil. Un centru de izolare unde i se administrează medicamentatie injectabila. Dar. ..de multe ori, cei de la azil mai sunt ocupați și cu alți pacienți și întârzie cu injecțiile și Ionel intră in crize.
  1
  4
  Raportează
 • postat de Fresnescu Ionel
  Duminică, 05 Ianuarie 2014 14:51
  79.117.173.***
  Mai prapaditule cu IP-92.80.162.182. toata masa monetara din Boswana ,atatea unelte a intrat in mata ca sa iesi tu un debil mintal. In ceeace priveste portul croat ***,nu este o rusine sa o scri asa cum se numeste. Cred ca tactu a fost navigator si stat mult pe acolo ,si a dus-o si p[e mata ,ca sa iesi tu un kkt basit cu ochi-n freza pubiana a matii. Ai sictir si la kkt ca urare traditionala de anul nou.
  5
  1
  Raportează
 • postat de Fresnescu Ionel
  Duminică, 05 Ianuarie 2014 09:37
  79.117.173.***
  Noul Galati , trebuie sa aibe soarta Atlantidei , pentru ca galateni , nu inteleg nici in 2014 ca ei trebuie sa ia mana de pe Braila si jud. Braila.Va rog sa-mi raspundeti ,de ce nu lasati Braila sa se dezvolte singura , asa cum a facut-o in perioada 1968-2014. Chiar asa de idioti sunteti. Eu cred ca voi aveti creer in cutia craniana. Eu mai stiu ca voi va puteti dezvolta numai si numai in zona de nord a municipiului Galati. Fac pariu cu voi ,ca in zece ani Braila se va dezvolta dublu fata de Galati. Galateni , fiti cu bun simt si parasiti judetul Braila si LASATI-NE IN PACE.
  6
  4
  Raportează
 • postat de galatean
  Duminică, 05 Ianuarie 2014 09:10
  92.80.191.***
  Incompetenta maxima Traiasca noul Galati din "popusoi"! Cine se gandea ca de fapt, noul Galati, va fi unul atat de "bio" si de "eco"? :))
  0
  4
  Raportează
 • postat de florin
  Sâmbătă, 04 Ianuarie 2014 20:25
  5.13.175.***
  Acest lucru arata pur si simplu impotenta alesilor nostri locali si ar trebui ca galatenii sa ceara imediat demisia Primarului Stan si a consilierilor locali.Suntem condusi pur si simplu de incompetenti.Daca asta este singurul lucru la care politicienii locali se gindesc atunci tineretul ar fi bine sa se gindeasca foarte serios sa plece din Galati.Pur si simplu nu avem viitor.O sa apara Stan peste 2 ani impreuna cu consilierii lui si o sa povesteasca cum dreapta impreuna cu stinga au facut un pas mare spre cresterea nivelului de trai la Galati printr-o minu nata extraordinara mirobolanda idee!In jurul aCartierului Cantemir va creste papusoi!Bai frate asta idee de dreapta!!!!!!!!Domnilor politicieni din Galati daca nu aveti idee cum sa investiti,daca nu aveti proiecte dati naibii pamintul inapoi lui Bunea.Serios oricum o sa apara probleme in acest cartier dat fiind faptul ca Bunea va taiat padurea care apara digul si oricum o sa avem mare probleme noi Galatiul in momentul cind soseaua se va distruge.Ma opresc oricum acum sunt sigur de ce se va intimpla in urmatorii ani in Galati!NIMIC IMPORTANT!
  0
  8
  Raportează
 • postat de fresnescu ionel
  Sâmbătă, 04 Ianuarie 2014 16:42
  79.117.173.***
  urgent guvernul Ponta un HG , si gonirea moldo-galatenilor peste Siret , iesirea brailenilor de sub jugul neocomunist moldo-galatean.
  18
  1
  Raportează
 • postat de socrate
  Sâmbătă, 04 Ianuarie 2014 15:58
  5.13.180.***
  pepeman, esti o vacă
  cum nu există,dacă e in actele oficiale.
  Fa-ti un control la cap amice!
  0
  5
  Raportează
 • postat de iorga
  Sâmbătă, 04 Ianuarie 2014 15:09
  5.13.209.***
  acolo erau promise,la si dupa,alegeri ca se face centru olimpic, cu bazine de inot, stadion,mall.....etc Pai ce facem dom"primar?
  Ne-am sucit ? In 2016 iar o sa veniti si o sa ziceti ca faceti centru olimpic,si tot asa.?
  2
  3
  Raportează
 • postat de pepeman
  Sâmbătă, 04 Ianuarie 2014 12:44
  5.13.219.***
  ""Terenul în suprafaţă de 300 de hectare situat în cartierul Dimitrie Cantemir"" există nu doar în capul autoarei articolului, dar și în căpșorul lui Vali, cea (sper că nu cel!) de mai sus.
  7
  1
  Raportează
 • postat de Vali
  Sâmbătă, 04 Ianuarie 2014 12:05
  5.13.188.***
  Dezamăgitor! Pur si simplu dezamăgitor!
  2
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.