Dilemele aleşilor/ Ce şanse mai are, în Consiliul Local, demolarea garajelor?
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Dilemele aleşilor/ Ce şanse mai are, în Consiliul Local, demolarea garajelor?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru ca studiile de fezabilitate privind demolarea garajelor din Complex Ancora şi Micro 19 şi construirea unor parcări civilizate să devină realitate ar fi fost nevoie ca jumătate plus unu dintre consilierii prezenţi la şedinţa Consiliului Local să voteze „pentru”. Mai exact, având în vedere că un consilier absenta motivat din cauza unor probleme de sănătate, un altul şi-a luat tălpăşiţa înainte de vot, iar în sală mai rămăseseră 25 de consilieri, 14 voturi „pentru” în loc de 11 ar fi făcut ca proiectele să fie aprobate. În timpul dezbaterilor, niciunul dintre aleşii care s-au abţinut la vot nu s-a pronunţat împotriva demolării garajelor. De altfel, s-au ferit ca de foc să pronunţe cuvintele „demolare garaje”. Vestea bună este că, aleşii au fost verbal de acord ca finanţările necesare realizării celor două proiecte să rămână în bugetul de venituri şi cheltuieli al oraşului pe 2014, chiar dacă investiţiile în sine nu fuseseră aprobate. De altfel, city-managerul oraşului, Aurel Vlaicu a subliniat că dacă vor vota studiile de fezabilizate nu se dă drumul la lucrarea efectivă, nu e soluţia finală, ci doar se alocă sumele bugetare. Trebuie spus că studiile de fezabilitate au fost realizate pro-bono de echipa de arhitecţi condusă de arhitectul Sergiu Porumboiu.

Aleşii susţineau că vor îmbunătăţirea proiectelor

Dr. Mihail Bucatanschi, consilier local PNL, a insistat ca structura din care face parte, Comisia de Urbanism a CL, să analizeze proiectele. „Nu suntem împotriva modernizării oraşului şi aducerii lui la standarde europene. Vrem doar ca împreună cu dl arhitect, cu dna arhitecta şefă a oraşului să ne spunem şi noi ideile, dorinţele pe care vrem să le implementăm”, a susţinut consilierul.

Viceprimarul PSD Florin Popa a spus că nu e adeptul unor politici de forţă: „Nu am zis niciodată că vom fi împotriva efectuări acestor operaţiuni, ci am cerut timp să le putem vedea şi să avem o discuţie cu autorii acestui studiu de fezabilitate, poate vor putea extrage şi din părerile noastre nişte propuneri pe care să le folosească la îmbunătăţirea materialelor. Un astfel de obiectiv sau mai multe obiective de genul acesta pentru municipiul Galaţi sunt absolut necesare, dar va trebui ca ceea ce se realizează să ţină cont şi de părerile CL”.

Social-democratul Nicolae Rainea a declarat că a semnat avizul proiectului de hotărâre şi că e de acord „să facem altă faţă Galaţiului”, chiar dacă pentru asta trebuie să „ridicăm mâna pentru cei care şi-au bătut joc de acest oraş”.

Liberalul Cristian Dima a lansat propunerea de a se realiza un studiu privind toate garajele din Galaţi, pentru a nu mai „stârni” pasiuni legate de o zonă sau alta.

Cert este că primarul Marius Stan a promis că la următoarea şedinţă cele două studii de fezabilitate privind Complex Ancora şi Micro 19 vor figura din nou pe ordinea de zi. Ce şanse vor avea să treacă de vot? Dr. Bucatanschi ne-a declarat, după şedinţă, că şansele sunt de 99 la sută, dacă se va ţine seama de propunerile consilierilor. De exemplu, cardiologului i se par prea puţine cele 86 de locuri de parcare realizabile prin demolarea celor 91 de garaje. Rămâne, însă, de văzut ce se va întâmpla cu studiile de fezabilitate la Comisia de Urbanism şi ce soartă vor avea la proxima şedinţă a Consiliului Local.

   

Citit 3357 ori Ultima modificare Duminică, 02 Februarie 2014 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.