Primarul Marius Stan face iar consultări pe Facebook/ Ne mai trebuie sau nu stadion?

Primarul Marius Stan face iar consultări pe Facebook/ Ne mai trebuie sau nu stadion?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consecvent deja metodei de a consulta gălăţenii pe Facebook, primarul Marius Stan a lansat un nou subiect pe pagina publică de socializare. „Are Galaţiul nevoie de un stadion nou şi modern? Ar fi prioritară pentru dumneavoastră şi pentru oraş o astfel de investiţie? Trebuie să ştiţi că vorbim de o investiţie de cel puţin 25 de milioane de euro (pentru un stadion de 25.000 de locuri). Ştiu că mulţi veţi spune că am promis în campanie electorală un stadion nou pentru Galaţi. La momentul acela, însă, situaţia fotbalului era cu totul alta, mult mai promiţătoare ca acum. În prezent, echipa fanion a oraşului şi-a mutat sediul social la Bucureşti şi se luptă pentru evitarea retrogradării, iar echipa susţinută de municipalitate încearcă şi ea să evite retrogradarea în Liga a III-a. Acestea fiind datele problemei, revin cu întrebarea: ne trebuie sau nu un nou stadion în Galaţi?", scrie Stan pe Facebook.

Trebuie spus că „noul stadion”, în tandem cu „noul mall” şi „noua Primărie”, au fost punctele cheie ale „noului Galaţi” promis în campania electorală de Stan. Pe 13 iunie 2013, edilul a prezentat chiar planul noului stadion: „Avem deja proiectul noului stadion, în colaborare cu Brăila, chiar la ieşire din oraş, în cartierul Cantemir. Acolo vom încerca să dezvoltăm un centru olimpic, cu stadion de ultimă generaţie, sală de sport cu adevărat performantă, bazine olimpice şi tot ceea ce e necesar. Construcţia stadionului durează în jur de un an şi jumătate, astfel că, în 2014, cel târziu în 2015 ar trebui să-l avem gata”, a spus Stan. Edilul şi-a luat însă măsuri de prevedere declarând că, în cazul în care proiectul în care e implicată şi Brăila nu va fi demarat până la începutul lui 2014, noua arenă va fi construită în locul stadionului „Dunărea”.

Între o dilemă şi două proiecte eşuate, trebuie spus că pe 24 octombrie 2013 ar fi trebuit să fie gata prima etapă a modernizării Stadionului Municipal "Gloria". Lucrarea nu e gata şi, mai grav, firma executantă şi-a cerut insolvenţa.

Citit 3408 ori Ultima modificare Luni, 03 Martie 2014 18:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.