A trecut iarna, vine vara. Aşteptăm în staţii tot sub cerul liber?

A trecut iarna, vine vara. Aşteptăm în staţii tot sub cerul liber?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Primăria a cumpărat 72 de refugii pentru staţiile de transport în comun, a montat deja alte 71, dar mai este nevoie de încă 102


Dacă de bine, de rău, iarna a trecut, poate că măcar soarele dogoritor al verii n-o să ne mai bată în moalele capului atunci când vom aştepta în staţii mijlocul de transport de care avem nevoie. Vestea bună este că Primăria municipiului Galaţi tocmai a achiziţionat, cu 3.834 de lei bucata, 72 de refugii pentru staţiile de transport în comun, care se adaugă celor 71 deja montate. Vestea proastă este că ele nu acoperă necesarul oraşului, şi vom mai avea de aşteptat până când în fiecare staţie vom putea aştepta în condiţii civilizate.

Noile refugii, mai ieftine

Nu mai puţin de 276.048 de lei va plăti Primăria municipiului Galaţi firmei gălăţene SC Izoterm Construct SRL, pentru achiziţionarea şi montarea de adăposturi pentru 72 de staţii ale transportului public local. Firma a câştigat licitaţia cu cel mai mic preţ oferit, impunându-se în faţa altor patru contracandidate. Potrivit Primăriei Galaţi, cele 72 de refugii sunt acelaşi model cu cele 71 montate deja în staţiile destinate mijloacelor de transport în comun. Conform calculelor noastre, noile refugii sunt mai ieftine decât primele montate, pentru care Primăria a plătit 4.200 de lei de bucată.

Potrivit Primăriei, în acest moment refugiile sunt în faza de confecţionare, iar montarea lor se va face în perioada 21-30 aprilie 2014. Conform listei din caietul de sarcini al licitaţiei, din cele 72 de adăposturi, 14 vor fi montate pe bulevardul George Coşbuc, zece pe Nae Leonard, 12 pe strada Oltului, două pe Oţelarilor, patru pe Saturn şi unul pe strada Bălcescu, la CNVA.

Parteneriate cu mai mulţi investitori

"Pentru a acoperi tot necesarul de refugii pentru staţiile din Galaţi, destinate transportului în comun, ar mai fi nevoie de încă 102 adăposturi. Întrucât am primit mai multe solicitări din partea unor investitori care sunt interesaţi să amplaseze, pe cheltuiala lor, astfel de refugii, pe care să le utilizeze şi ca spaţii de publicitate şi panotaj stradal, analizăm ofertele acestora şi căutăm soluţiile legale pentru realizarea unui parteneriat în acest sens. Suntem interesaţi de o astfel de soluţie, întrucât ar însemna importante economii la bugetul local, bani ce ar putea fi investiţi pentru rezolvarea altor probleme cu care se confruntă oraşul”, ne-a comunicat Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi.

 

Citit 1437 ori Ultima modificare Duminică, 30 Martie 2014 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.