Când va fi gata strada Basarabiei
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Când va fi gata strada Basarabiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dragi şoferi, nu vă faceţi speranţe. Strada Basarabiei, pe tronsonul cuprins între bulevardul George Coşbuc şi strada Anul Revoluţiei 1848, are mari şanse să apuce sfârşitul anului în aceeaşi stare în care o ştiţi deja: blocată din cauza lucrărilor nefinalizate, chit că ar fi trebuit să fie gata din decembrie 2013 sau măcar în martie 2014.

Singurul aspect pozitiv este că, potrivit autorităţilor, licitaţia pentru proiectarea şi execuţia reparaţiilor la liniile de tramvai a fost atribuită firmei Tancrad, deci se ştie cine ar trebui să lucreze. Partea proastă este că autorităţile susţin acum că nu au de unde să cumpere şina de tramvai care a dat peste cap graficul lucrării. După cum am mai scris, şina de tramvai de pe tronsonul cuprins între bulevardul Coşbuc şi strada Poşta Veche (360 metri liniari), care ar fi trebuit să reziste 40 de ani, este degradată după doar un deceniu de folosire, nu mai poate fi refolosită. Iar pentru a fi sigure că aşa este, autorităţile au efectuat două expertize plătite din bani publici.

Dacă la finele anului trecut au rămas fără bani pentru finalizarea lucrărilor, iar în martie fără constructor, acum au şi bani, şi constructor, dar nu au şine. Potrivit surselor noastre, firmele producătoare pe care le-au contactat au deja comenzi ferme de onorat şi nu pot răspunde la solicitarea Primăriei mai devreme de luna noiembrie. Prin urmare, dacă pe ultima sută de metri a anului vor face rost de şină, poate că lucrarea se va finaliza anul acesta.

  

Citeşte şi: Strada Basarabiei ar putea înghiţi mai mulţi bani decât s-a estimat iniţial

Citit 2524 ori Ultima modificare Luni, 11 August 2014 20:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.