Cui îi pasă de şomerii Galaţiului?

Cui îi pasă de şomerii Galaţiului?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Liderul PNL Galaţi le reproşează reprezentanţilor gălăţeni din coaliţie că nu le pasă de soarta concetăţenilor *

Preşedintele PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre, şi-a manifestat ieri, 22 mai,  îngrijorarea în legătură cu rata în creştere a şomajului, situaţie care, spune liberalul, ar reclama prezenţa, în zonă, a reprezentanţilor Guvernului şi Coaliţiei, lucru care nu se întâmplă.

Datele prezentate de parlamentarul gălăţean provin din Raportul Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă, în care se precizează că „şomajul înregistrat îmbracă caracter zonal cu diferenţe mari care presupun acordări diferite de la un judeţ la altul. Ne referim aici la Galaţi, mai ales în conjunctura cu Sidex şi SNDG”.

„Practic, există această evoluţie periculoasă şi dincolo de semnalele pozitive pe care le vede Boc la nu ştiu ce orizonturi, la Galaţi nu a venit nimeni să se intereseze şi mă refer aici la ministrul Economiei sau la reprezentanţi ai partidelor din Coaliţie, deşi avem gălăţeni membri în structurile de conducere”, a spus Dobre. „Din păcate, nimeni nu se implică şi este, până la urmă, o chestiune de responsabilitate”, a adăugat Victor Paul Dobre.

Potrivit acestuia, la nivel naţional, rata şomajului a înregistrat  o creştere faţă de luna aprilie 2008, cu 1,8 la sută: „ne apropiem de 6 la sută şi am depăşit demult bugetul gândit de Guvern în luna februarie”.

„Este îngrijorător că judeţul nostru se află pe locul al patrulea la nivel naţional în privinţa şomerilor neindemnizaţi; în plus, Galaţiul este pe locul al şaselea din cele 24 de judeţe care înregistrează creşteri ale ratei şomajului cu 0,3-0,4 la sută. Ne apropiem de o rată a şomajului de nouă la sută”.

La conferinţa de presă de vineri a lui Victor Paul Dobre au mai fost prezenţi deputatul PNL de Ialomiţa, gălăţeanca Cristina Pocora, şi eurocandidatul liberal Ben-Oni Ardelean (foto).

Citit 727 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.