Cine repară faţadele blocurilor?

Cine repară faţadele blocurilor?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În urma apariţiei articolului „Pericol de pe faţada blocurilor”, publicat de „Viaţa liberă” pe 13 iulie, am primit la redacţie o scrisoare semnată de Gogulenco Anton, preşedintele Asociaţiei de Proprietari nr. 118.

În articolul mai sus menţionat, o locatară a blocului B, din cadrul Asociaţiei nr. 118, ne scria despre „măsurile ce trebuie luate pentru înlăturarea pericolelor pe care le reprezintă tencuiala şi elementele de ornament de la blocurile A, B şi C şi care înseamnă un mare pericol pentru locatarii şi prietenii din zonă, prin desprinderi din ce în ce mai dese”.

Locatara ne-a scris după ce, pe 3 iulie, s-a desprins un ornament de la un balcon, eveniment ce, din punctul de vedere al domnului Gogulenco, trebuie clarificat:

„Balcoanele aparţin proprietăţii individuale, conform actelor de proprietate. Fiecare proprietar este obligat să-şi menţină proprietatea imobiliară (proprietatea individuală + cota-parte din proprietatea comună indiviză) în bună stare şi este răspunzător de daunele provocate din cauza neîndeplinirii acestei obligaţii”.

„Pentru ornamentele de sub cornişă, asociaţia a sesizat încă din 2006 pericolul iminent de accident,  dar nu a obţinut acceptul scris din partea autorităţii locale pentru schimbarea aspectului exterior a blocurilor (fac parte din patrimoniului cultural)”.

„Pentru reabilitarea faţadei blocului B, proprietarii apartamentelor şi ai spaţiilor cu altă destinaţie de la parter nu au constituit fondul de reparaţii proporţional cu cota-parte din proprietatea comună; de altfel, la acest bloc, există şi în prezent datorii pentru lucrările de reparaţii efectuate cu mulţi ani în urmă”.

Clarificările au fost făcute, dar, din păcate, problema nu a fost rezolvată. Faţadele blocurilor cu pricina reprezintă în continuare un pericol pentru toţi trecătorii din zonă. Şi trebuie să recunoaştem că nu sunt puţini, mai ales că blocurile cu pricina sunt chiar în campusul universitar.

Citit 812 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.