Nu se mai dau autorizaţii pentru extinderi la parter?

Nu se mai dau autorizaţii pentru extinderi la parter?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În fotografii, două exemple de folosire a spaţiului public, în bine şi rău *

Ne-am bucurat să aflăm de la viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, într-o emisiune televizată, că, de la începutul anului cel puţin, nu se mai dau autorizaţii de construcţie pentru extinderea parterului blocurilor. 

Nu mică ne-a fost însă mirarea dând peste o astfel de extindere chiar în plină desăvârşire (foto 1), ce-i drept, plasată, mai discret, în spatele unui bloc: B1, de pe strada Roşiori, spre capătul dinspre strada Brăilei a blocului.

Zilele trecute, muncitorii lucrau la ea. În cealaltă direcţie, o altă extindere, ceva mai mică, încă nefinisată. Deci, ori se dau în continuare autorizaţii, dar… mai discret, ori se construieşte fără autorizaţie. În ambele cazuri, însă, ceva nu-i în regulă.

Acelaşi bloc, cu mai vechi extinderi la stradă, de altfel multă vreme bine gospodărit în faţă, cu garduri vii tunse şi alei măturate, are în spate, nu departe de cuburile de beton, şi o frumoasă grădină plină-ochi de flori (foto 2).

Ca o insulă exotică de verdeaţă, într-o zonă şi aşa bogată în vegetaţie, caracteristică spaţiilor dintre blocuri de la strada Roşiori şi până la complexul Potcoava de Aur.  La florile vii colorate se adaugă un car rustic, un chioşc, aranjamente din cărămidă şi mulţi pomişori (şi un grătar de mititei…). Doar împrejmuirea mai lasă de dorit, fiind făcută din armături din fier beton care se folosesc în construcţii, ruginite.

În rest, este un alt mod de a „extinde” parterul, însă plăcut ochiului. Păcat că aleile din zonă nu se ridică la aceleaşi standarde, asfaltul fiind spart…

Explicaţii foto:

1: Construcţia este plasată cel puţin discret, în spatele blocului…

2: Acelaşi bloc, o oază de verdeaţă

Citit 1652 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.