Cine îndrăzneşte să facă treabă?

Cine îndrăzneşte să facă treabă?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Viaţa liberă” aruncă mănuşa: care dintre consilierii locali are curajul de a se implica efectiv în rezolvarea unei probleme cetăţeneşti? *

Lucrurile se mişcă foarte greu în Galaţi. Dacă în privinţa asfaltării străzilor sau a controalelor în trafic, după câteva articole, cei responsabili se urnesc, nu acelaşi lucru se poate spune în privinţa altor probleme cu care se confruntă gălăţenii, probleme ce ar putea fi rezolvate prin stabilirea unor hotărâri locale.

Desigur, este mai uşor să astupi o groapă cu asfalt, decât să întocmeşti un proiect de hotărâre în cadrul Consiliului Local. Şi totuşi, există atâtea probleme în Galaţi care ar putea fi reglementate, prin efortul legislativului local, care este compus din consilierii pe care tocmai ce i-am  votat vara trecută!…

Pentru cei care nu ştiu, avem nu mai puţin de 27 de consilieri locali (din care doi viceprimari) care, teoretic, au fost aleşi pentru a rezolva problemele gălăţenilor.

Lansăm astăzi provocarea către aceşti consilieri locali. Cine va avea curajul să „iasă la scenă deschisă”, dar nu doar pentru a da bine în pozele de la ziar, ci şi pentru a rezolva ceva în Galaţi?

Talciocul – prima problemă

În Galaţi, sunt foarte multe probleme ce aşteaptă rezolvarea de ceva timp. Prima provocare pe care cotidianul „Viaţa liberă” o face aleşilor locali este Talciocul.

Un subiect despre care „Viaţa liberă” a scris în mai multe rânduri. Locatarii din zonă sunt pur şi simplu exasperaţi de dezordinea care domneşte în faţa Talciocului în fiecare weekend. Chiar şi reporterii „Vieţii libere” care au fost la faţa locului au confirmat faptul că atât vânzarea de autovehicule, cât şi cea a obiectelor „de ocazie” se realizează pe aleile dintre blocuri, făcându-le locatarilor din zonă viaţa mizerabilă.

Lansăm provocarea tuturor consilierilor care cred că îşi pot îndeplini misiunea pentru care au fost trimişi în Consiliul Local să rezolve această problemă cum ştiu dânşii mai bine.

Locatarii din zonă cer mutarea Talciocului undeva, în afara oraşului. Autorităţile locale au promis însă extinderea programului de funcţionare a talciocului în timpul săptămânii, astfel încât să nu mai existe maşini cu însemnele „de vânzare” pe aleile dintre blocuri.

Aşteptăm cu interes să vedem care dintre aleşii locali are curajul să se implice în rezolvarea unei probleme cetăţeneşti, însă nu „conform tradiţiei”, de la birou, ci mergând la faţa locului, stând de vorbă cu oamenii, încercând să găsească soluţii reale la probleme reale. Că de promisiuni toată lumea este sătulă…

Comentariu foto 2: Din cei 27 de aleşi locali, cine se va implica efectiv pentru rezolvarea problemelor create de Talcioc?

Citit 1023 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.