De ce nu mai putem munci în Spania?

De ce nu mai putem munci în Spania?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Decizia luată de Guvernul spaniol privind suspendarea dreptului la muncă al românilor contravine regulilor UE stabilite şi acceptate de la bun început  şi este discriminatorie, consideră deputatul PNL de Galaţi, Victor Paul Dobre (FOTO), precizând că toţi cetăţenii UE ar trebui să beneficieze de aceeaşi drepturi, indiferent de ţara de origine.

„Bineînţeles, Spania are probleme, cu un şomaj foarte înalt şi este normal să fie preocupată de aşa ceva, dar această măsură, de a reveni asupra dreptului de muncă al românilor nu are legătură cu Uniunea Europeană. Suntem membri UE şi cetăţeanul român de pe malul Prutului şi cetăţeanul spaniol de la poalele Pirineilor aparţin aceleiaşi comunităţi”.

„Este o măsură discriminatorie şi care încalcă reglementări europene. Au fost ţări care au stabilit de la început nişte reguli privind accesul pe piaţa muncii şi noi le-am acceptat; dar este grav când se creează un precedent”.

Deputatul liberal a anunţat că va propune grupului parlamentar PNL să ceară, la reluarea sesiunii, o întrevedere cu ministrul Muncii pe această temă.

În opinia deputatului liberal, atât Guvernul României, cât şi miniştrii Muncii şi de Externe ar fi trebuit să intervină pe lângă guvernul spaniol încă dinainte ca acesta să impună această restricţie.

Faptul că autorităţile române nu au intervenit demonstrează „lipsa de profesionalism a celor care guvernează”, mai crede Victor Paul Dobre, care consideră inutilă vizita ministrului Muncii în Spania, după ce guvernul acestei ţări deja a luat decizia cu privire la dreptul de muncă al românilor acolo.

Citit 753 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.