Raportează comentariu

Stau intre doi centralizati, la mijloc, sus, jos, scara de bloc nu este debransata de la incalzire centralizata, unii au centrale, iar cei fara, stau cu vana de la caldura inchisa.

Cu toata temperatura negativa de afara.

Sigur, acesti centralizati cu vana inchisa,sunt evidentiati ca activi, consumatori de Calorgal, stricand evidenta si calculul per giga cumparata de primarie.

Problema asa fiind, nu pierde numai primaria, pierd si cei care, cazul meu, am facut economie renuntand la bericica, chefuri, concedii, masinuta, mai mergi si cu Transurb, BD la munte si la mare, si mi-am montat centrala, fara sa apelez la mila comunitatii!

Ca sa ce?
Ca sa ma incalzesc, sa am apa calda, ca orice om civilizat, intrucat societatea impotenta a capitalismului salbatic, a dat chix din fasa, intrand pe mana mafiotilor!

Da, trebuie sa-ti asumi riscul stand in condominiu la oras, adica, in cazul asta, trebuie sa incalzesc planseele celor doi centralizati, de sus si de sub mine, ca nu-i asa?, omul face ce vrea in casa lui, mostenire de trai in turma, legi pe masura, fara sa poti spune nimic!
Desi este lege, la bloc esti obligat sa asiguri minim 18 grade caldura pe sezon rece ca nu prejudiciezi vecinii.

Interesant, nu-i asa, dar cine mai respecta asemenea legi, si, mai important, cui sa te plangi, ca nu te baga nimeni in seama!

Basca, daca te uiti la lista lunara de plata, curiozitate de om, nu?, ca, da, te intrebi, cum pot trai unii lipsindu-se de minimul grad de civilizatie, mai constati ca doua persoane debransate, sau cu vana inchisa la caldura si apa calda, au consumat intro luna,4 mc de gaz si 2 mc de apa rece, iar consumul per total suplimentar pe scara, la apa rece, uneori se ridica si la 50 mc, platit de toti vecinii!

Si toata lumea zice, HUO!, hotii de la apa canal ne fura, majoritatea vecinilor stiind de fapt adevarul, dar tac chitic, "nu vreau sa ma fac dusman cu veciinii", curvasaria umana, ei!, sunt necajiti, nu au servici, primesc venit minim garantat, si asteapta pensionarea,desi mai este mult pana acolo!

Cam asa stau lucrurile in Galati, si nu numai, ca asta este lucaratura pur romaneasca, ne furam unii pe altii, capra vecinului, unii muncesc sa aiba si altii, care trandavesc si o duc mai bine ca cei care asuda, autoritati care fac figuratie precum cele din Galati, cheltuind banul public inconstient si abuziv pe pomeni sociale trantorilor, masa de vot asigurata, tragand de civilizatie in jos, mafioti, colorati si hoti analfabeti, denumiti pompos, oameni de afaceri,

iata asa arata societatea romaneasca in ansamblu, dar parca la Galati este mai abitir ca niciunde, aer imbacsit de prostie, renuntare, sa vina cineva sa vorbeasca in locul lor, asteptand parca Apocalipsa, care, de fapt, este prezenta zi de zi in viata oamenilor, neconstientizata!

PS.

Viata Libera, nu puteti publica si comentarii ale cititorilor pe subiecte mai importante de interes public, cum ar fi aceasta problema?
Nu toti cetatenii au acces la presa nescrisa, iar subiectul este de actualitate, de intetes public major.
Va rog sa analizati propunerea mea!