Raportează comentariu

In primul rand, autorul articolului confunda regiunile: Cluj este in regiunea Nord-Vest, deci ADR Nord-Vest a evaluat proiectul, nu ADR Vest. Adr Vest este la Timisoara.

In al doilea rand vad multa "hatereala" in comentarii, facute cu rea intentie, sau fara sa se cunoasca regulile programului SUERD, sau ce este de fapt SUERD.

In al treilea rand, nu confundati fondurile europene cu PNDL-ul! Prin PNDL se primesc bani daca primarul e PSD-ist si se pot face tot felul de cumetrii si tot felul de furaciuni. La fonduri europene nu se pot face furaciuni, adica se pot face, dar se prinde UE si nu ne mai da banii - a se vedea drumurile din Teleorman unde unii au bagat in buzunare 2 milioane EUR, iar UE nu ne-a mai dat 9 milioane EUR (corectie 25% din proiectele viciate), prin urmare gaura a ramas a statului nostru drag si scump.

In privinta preturilor, sunt mai mari decat in tarile civilizate din vestul Europei, dar nu stiu cat sunt preturi umflate si spaguite si cat este lipsa noastra de performanta, lipsa de eficienta, stilul nostru de a ne face ca muncim. Trebuie sa intelegem ca daca ne facem ca muncim, lucrarea se taraganeaza, se pierd bani, efectiv se pierd bani din tragerea de timp si din mimarea muncii, iar cei care mimeaza munca nu pot avea bani la fel de multi ca cei care muncesc.