Raportează comentariu

Cert este ca aceasta problema este si din vina Consiliului Local Galati care au aprobat desfiintarea concurentei in ceea ce priveste transportul local in Oras. Este necesar sa se intruneasca de urgenta si sa hotarasca ce trebuie facut pentru remedierea acestor neplaceri la adresa cetatenilor, care cu o mare majoritate au votat aceasta alianta(PSDE-ALADE).
Solutii ar fi:
1. Aprobarea introducerii din nou a altor firme care sa concureze TRANSURB-ul;
2.Un management mai bun, al firmei TRANSURB pe termen lung in ceea ce priveste achizitia mijloacelor de transport si a orarului de transport(nu pe zile lucratoare si zile nelucratoare ci pe ore intens circulate, versus mai putin circulate). Dar acest lucru se poate face numai cu niste minti luminate la conducerea societatii de transport.
3. Crearea unui program de transport mai eficient, astfel incat sa nu mai vina in acelasi timp in statii, autobuze din trasee paralele(Ex. traseul 11,18,22,);
4.Gasirea celor mai bune metode ca toti calatorii sa plateasca(sa composteze biletul), Sa ia exemplul tarilor occidentale.(In Londra se circula pe baza unor cartele electronice care se valideaza numai la singurul aparat de la urcare la sofer. Soferul este cu ochii pe calator si daca nu a validat cartela nu lasa calatorul sa urce. Dar acolo este vorba de alta civilizatie, care la noi din pacate nu o s-o avem nici peste 50 de ani. Coborarea din autobuz se face numai pe usa 2 si 3. La noi a fost o campanie in acest sens, dar nu a avut succes pentru ca nu au fost autobuzele suficiente ca sa nu se mai creeze aglomeratia).