Raportează comentariu

Pentru @suparatu

Ce aduce nou acest sistem?
Cartelă de transport în comun, robustă, care va înlocui clasicele bilete
Șase modalități de plată a călătoriilor: achiziționare de la automat, de la cabină, de la terți, cu telefonul mobil (fie din aplicație fie cu scanarea codului QR) și cu cartela bancară fără contact
A fost acceptată propunerea mea de a înlocui călătoria valabilă de la urcarea până la coborârea în și din mijlocul de transport, cu călătoria temporală, la același preț, indiferent de numărul mijloacelor de transport schimbate, DAR, ATENȚIE, CU VALIDAREA OBLIGATORIE A CARTELEI, LA FIECARE URCARE!
De exemplu, dacă locuim în Filești sau Barboși și avem nevoie să mergem în Bazinul Nou, trebuie să facem călătoria, cu trei trasee, anume 31, 105 și 13 pentru deplasarea dinspre Barboși, respectiv, 25, 44 și 13 pentru deplasarea dinspre Filești. Totul va costa doi lei, cu călătoria valabilă un interval de timp.
Sistem de numărare a călătorilor, a călătoriilor și de monitorizare a fluxurilor de călători, care va permite adaptarea și reforma sistemului de transport în comun (frecvență, trasee etc)
84 de automate, ceea ce înseamnă 84 de noi puncte de achiziție a legitimațiilor de călătorie, deoarece, cabinele actuale nu vor fi eliminate, ba din contră, vor fi și ele suplimentate.
Posibilitatea ținerii evidenței privind tranzacțiile efectuate între dvs. și regia de transport
Siguranță sporită prin introducerea a peste 100 de camere de supraghere în stații și-n mijloacele de transport în comun
Posibilitatea plății la șofer cu cartela bancară fără contact (înlocuindu-se achiziționarea biletelor), dar, eu sper să fie posibilă plata călătoriei cu sumă fixă la șofer, iar acesta să valideze cartela acordată de regia de transport, în acest scop (cum am văzut în Istanbul).
Aplicație Transurb în care avem toate detaliile privind traseele, noutățile, avariile etc.
Posibilitatea de a afla de pe telefon, în timp real, poziția mijloacelor de transport în comun, astfel, stând acasă sau la restaurant, ne putem planifica timpul în funcție de orarul traseului dorit.
Eliminarea cozilor pentru obținerea abonamentelor. Va fi o ultimă coadă generală, pentru distribuirea cartelelor nominale, iar mai apoi, pensionarii, elevii, revoluționarii și celelalte categorii beneficiare de reduceri sau scutiri, nu vor mai fi nevoiți ca lună de lună sau din șase-n șase luni să se deplaseze la cabine, abonamentele fiind încărcate-n mod automat de sistem.
Depistarea călătorilor frauduloși, depistarea traseelor care merg în pierdere, iar acest fapt va duce fie la anularea traseului, mărirea timpilor de așteptare în stație sau comasarea lui cu un alt traseu.