Raportează comentariu

Domnule primar, azi am lăsat la registratura primăriei trei foi care cuprind propuneri, sesizări și părerea mea despre acest sondaj. Pentru că suntem la această postare, o voi scrie și aici:
Eu vă sugerez să extindeți sondajul pe toată axa Piața Siderurgiștilor – Bd. Siderurgiștilor – Piața Energiei – Bd. 1 Decembrie 1918 – Piața General Henry Mathias Berthelot – Bd. Milcov – Bd. Traian Vuia – Bd. Henri Coandă – Patinoar, deoarece calea de rulare a tramvaiului pe alocuri înghite mult spațiu (în special pe Bd. Traian Vuia, unde merge micșorat scuarul sau făcută o a 3-a linie pt. tramvaie, linie de rezervă). Vorbesc în numele multor gălățeni, în numele vecinilor mei și al prietenilor șoferi. Toți se declară pentru fluidizarea traficului pe această axă, dar vin cu preciarea că liniile de tramvai trebuiesc „ferite” de trafic, astfel merg încadrate de gard mic și elegant (asemeni gardului din București pentru traseul de metrou ușor 41), de culoare verde-turcoaz. Parcările merg făcute în cartiere, în locul oribilelor baterii de garaje.
Cele două benzi pentru tramvaie, pot deveni benzi SC Transurb SA Galați, astfel circulând DOAR autobuzele, troleibuzele și tramvaiele, oprind in aceleași stații și evitând alte blocaje sau nenorociri prin trafic. Pe Oțelarilor și Stadionului, unde pe viitor va fi introdus și troleibuzul, merg direct firele puse pe mijloc, fără nicio problemă, mai ales că troleele și tramvaiele merg la aceeași tensiune. În Timișoara, pe alocuri vezi tramvai și troleu care împart firele. Cu unirea stațiilor pe alocuri, vom avea câte două sau trei refugii într-o singură stație, poate și două automate în unele zone mai circulate / aglomerate.
__________
Adițional propun:
pasaje subterane (pt desființarea trecerilor de pietoni):
1. Doja / Sid.
2. Saligny / Sid.
3. Vlaicu / 1 Dec
4. Podu Inalt / 1 Dec
5. 9 Mai / 1 Dec
6. Tecuci / 1 Dec
7. Str. Olanesti / 1 Dec.
8. Pe Sid. in zona Digi – Banca Transilvania
9. Pe Sid. in zona farmaciei PrimaFarm
10. In zona Casa Rosie
11. Pe Sid. in zona Top / Amaneturi.
giratorii cu verdeață (iar în Pța Energiei merge cu niște fântâni arteziene lângă tramvaie):
1. doja / sid.
2. asachi / sid.
3. ireg in intersecția saligny / sid.
4. 9 mai / 1 dec.
5. tecuci / 1 dec.
si oare mai merg niste pasarele misto in:
1. piata energiei
2. piata berthelot
3. casa rosie - parc spital