Raportează comentariu

Faleza Inferioara a Dunarii, de la Galati, este inclusa in zona protejata a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii care este protejata, la randul ei, de UNESCO. Fara sa intru in multe amanunte, lumea trebuie sa stie ca acestei i se aplica un regim juridic specific, international, care limiteaza la maxim interventia omului in zona respectiva, fiind permise doar amenajari care tin strict de navigatia pe Dunare sau militare.
Avand in vedere legislatia STRICTA care este IN VIGOARE (!!!), ar trebui ca, pe Faleza Inferioara a Dunarii sa nu existe ABSOLUT NIMIC din ,,cancerul" care a atacat aceasta zona in ultimii 30 de ani...toate acele portiuni betonate sau asfaltate sau acoperite cu orice fel de suprafete, locuri pe care s-au amenajat (si se amenajeaza) tot felul de bodegi si de spatii de joaca (TOCMAI IN SINGURA ZONA CU ADEVARAT PRETIOASA DIN PUNCT DE VEDERE NATURAL PE CARE O ARE ORASUL !) si de ,,recreere" si de amplasare a acelor ... ,,OPERE DE ARTA" binecunoscute...
Incet-incet, toata suprafata de spatiu verde va disparea si va ramane din aceasta ZONA PROTEJATA doar o insiruire jalnica de petice de beton care alterneaza cu altele de asfalt care alterneaza cu altele de cauciuc care alterneaza cu altele de...parloaga !!!
Zona protejata a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Faleza Inferioara Galati, s-a degradat si s-a uratit si s-a transformat intr-o boschetarie, intr-un balci de cea mai mizerabila factura, exact ca si populatia Galatiului si a conducatorilor alesi ai acesteia...
In aceasta ZONA UNICA trebuie DEMOLAT TOT...ABSOLUT TOT...DE LA UN CAP LA ALTUL...SCOASE CHIAR SI BANCILE...SI PASTRATA DOAR BANDA DE PROMENADA PIETONALA SI A BICICLETELOR, TROTINETELOR SI ROLELOR !!!
Existe destule spatii in restul orasului pe care sa functioneze toate ,,OBIECTIVELE TURISTICE" amplasate acum in acea zona.