Raportează comentariu

Cuvinte mari în fraze mici. " Concurența neloială" folosește un tarif dinamic. ( o cursă din gară până în micro 21 cu taxiul costă cel mult 25 de lei în ziua de revelion, paște, ploi sau alte intemperii pe când la " neloiali" cu tariful dinamic , aproximativ 80-90 de lei).
Nu se va mări tariful din cauza unor operatori. Aici vorbim de evaziune. Cărți de muncă la 2 ore sau deloc,contracte de muncă nule. Dar, va veni vremea când ITM împreună cu ANAF vor face lumină. Nu poți ține un singur șofer pe mașină sau doi și să le platesti cartea de muncă la două ore sau opt după caz asta în cazul în care un șofer sta pe mașină 24 de ore. E doar o chestiune de timp. Cât despre " neloiali"...oricum nu merg cu un tarif stabilit , ca la TAXI. În primul rând nu au afișate tarifele pe km și nu au buletine metrologice. Dar aici este altă problemă. Cât despre tarif....fiecărui dispecerat îi este frică mărind tariful , nu mai sună clienții. Iar cei ce simt acut costurile sunt posesorii de autovehicule( adică plebea). Dacă este suferința să suferim cu toții dar dispeceratele au mărit colaborarea ( nejustificat) de la 350 lei la 420 lei. Adică doar ei au costuri? ( neavând nici o mașină)Plebea nu are costuri? Sau la posesorii de taxiuri curge lapte și miere?! Apoi...TAXI-ul nu este un serviciu social. Mai e o chestie...poate cea mai bună.....
--- de ce nu face primăria un dispecerat ( gen servicio publico) si atunci s-a terminat cu șmechereala? Cu vânzarea licențelor( scrie clar că sunt netransmisibile). Sau de ce nu putem sa aderăm la toate dispeceratele. Vreau să iau comenzi de la samataxi sau as, albertini trebuie să vină cu o oferta. Și atunci platesc cat cumpar. Vreau 50 de comenzi platesc la 50 de comenzi. Dar la plata de " colaborare" suntem egali și pe strada fiecare pentru el. Nu merge așa. Ori devenim " neloiali" si s-au terminat problemele. Nu se va mări tariful pentru că unii operatori ( patronachi de carton) au teamă că le vor pleca șoferii. Se va mări timpul de așteptare intre comenzi. De asta. La pompă plătim cât este. La alimente la fel. Numai noi stăm ghiocei din cauza unora.( se știu ei). Vrem masini noi, electrice, etc dar cu un tarif ....nu se poate așa.