De zilele Galaţiului, s-a deschis sezonul furturilor. Hoţi dezlănţuiţi după bani şi bunuri

De zilele Galaţiului, s-a deschis sezonul furturilor. Hoţi dezlănţuiţi după bani şi bunuri
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Apropierea sărbătorilor şi nevoia de venituri consistente şi rapide par să le fi mărit apetitul hoţilor. În ultimele zile, mai multe spargeri, de la magazine la şcoli şi autoturisme au avut loc pe raza judeţului Galaţi, mare parte dintre autorii suspectaţi de poliţie fiind minori.

Este, spre exemplu, cazul unei spargeri comise la Şcoala Generală nr. 22, unitate de învăţământ atacată de un hoţ în dimineaţa zilei de 28 noiembrie. Dintr-o sală de clasă, a furat un laptop în valoare de peste 1.000 de lei, bun care avea să fie găsit, o zi mai târziu, de poliţişti în posesia unui tânăr de 17 ani. Acesta a fost acuzat de furt calificat şi pentru că se afla deja sub control judiciar într-un alt dosar penal, a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

În vizorul poliţiei a intrat şi un tânăr de 30 de ani din Tg. Bujor, care ar fi furat banii din casa unei societăţi comerciale. Patronul ar fi alertat poliţia, după ce a observat că din locul în care ţinea încasările, dispăruse suma de 1.500 de lei. Prins cu banii asupra lui, individul nu a mai avut cale de scăpare şi a ajuns la poliţie. Pe aceeaşi filieră, respectiv societate comercială - secţie de poliţie, au mers şi doi gălăţeni, un minor de 14 ani şi complicele său de 35 de ani, după ce au spart un magazin situat la intersecţia străzilor Energiei şi Gheorghe Doja. Fapta lor poate ar fi fost descoperită cu întârziere, dacă nu ar fi fost observaţi de un trecător care a sunat la poliţie. 

"O patrulă de poliție s-a deplasat la locul indicat, unde a depistat doi bărbaţi în vârstă  de 35 şi 14 ani, care au sustras din magazin 130 pachete ţigări de diferite mărci, opt cutii băuturi energizante şi 16 cartele telefonice de reîncărcare", a precizat cms. Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. 

Cei doi sunt acuzaţi de furt calificat şi riscă cel puţin trei ani de închisoare. 

Citit 6071 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.