Câţi BANI a alocat Guvernul pentru CĂLDURA gălăţenilor

Câţi BANI a alocat Guvernul pentru CĂLDURA gălăţenilor
Evaluaţi acest articol
(45 voturi)

Suma aprobată de Executiv pentru alimentarea populaţiei cu energie termică acoperă doar costurile pentru lunile noiembrie, decembrie şi ianuarie. Municipalitatea gălăţeană a obţinut 15 milioane de lei, din cele 35 de milioane de lei solicitate.

Municipiul Galaţi se numără printre cele 13 oraşe pentru care Guvernul a alocat bani, în şedinţa de miercuri după-amiază, pentru asigurarea alimentării populaţiei cu energie termică în sezonul rece 2017-2018. Deşi a solicitat Ministerului Dezvoltării nu mai puţin de 35 de milioane de lei pentru căldura gălăţenilor, municipalităţii i-au revenit 15 milioane de lei la împărţirea banilor. Aceasta este însă cea mai mare sumă alocată de Executiv pentru menţinerea în funcţiune a sistemului centralizat de termoficare şi doar cinci oraşe dintre cele 13 au primit suma maximă – Galaţi, Constanţa, Buzău, Bacău şi Drobeta Turnu Severin. Alte oraşe pentru care Guvernul a alocat bani sunt: Arad - cinci milioane de lei, Oradea – patru milioane de lei, Giurgiu – 4,5 milioane de lei, Motru – 9,3 milioane de lei, Brad – 5,3 milioane de lei, Suceava – patru milioane de lei,  Vatra Dornei – 3,5 milioane de lei şi Tulcea – cinci milioane de lei.

„Actul normativ a fost adoptat la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, ca urmare a solicitărilor făcute de către unităţile administrativ-teritoriale care au constatat, la pregătirea activităţilor specifice sezonului rece, că nu au capacitatea financiară pentru a susţine cheltuielile legate de asigurarea agentului termic populaţiei", informează Biroul de Presă al Guvernului.

Banii, şi pentru salarii la Calorgal

Primarul Ionuţ Pucheanu ne-a declarat că cele 15 milioane de lei repartizate municipiului Galaţi acoperă costurile cu agentul termic pentru lunile noiembrie, decembrie şi ianuarie. Edilul-şef ne-a declarat că din banii primiţi de la Guvern vor fi plătite şi salariile angajaţilor Calorgal, întrucât, la acest moment, salariaţii distribuitorului de energie termică se confruntă, din nou, cu plăţi restante. De altfel, în urmă cu doar câteva zile, circulau zvonuri conform cărora unii dintre angajaţi ar dori să protesteze din nou la sediul societăţii, nemulţumiţi că nu şi-au primit la timp banii.

Citit 4962 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Decembrie 2017 02:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.