Evaluaţi acest articol
(45 voturi)
7 comentarii

Suma aprobată de Executiv pentru alimentarea populaţiei cu energie termică acoperă doar costurile pentru lunile noiembrie, decembrie şi ianuarie. Municipalitatea gălăţeană a obţinut 15 milioane de lei, din cele 35 de milioane de lei solicitate.

Municipiul Galaţi se numără printre cele 13 oraşe pentru care Guvernul a alocat bani, în şedinţa de miercuri după-amiază, pentru asigurarea alimentării populaţiei cu energie termică în sezonul rece 2017-2018. Deşi a solicitat Ministerului Dezvoltării nu mai puţin de 35 de milioane de lei pentru căldura gălăţenilor, municipalităţii i-au revenit 15 milioane de lei la împărţirea banilor. Aceasta este însă cea mai mare sumă alocată de Executiv pentru menţinerea în funcţiune a sistemului centralizat de termoficare şi doar cinci oraşe dintre cele 13 au primit suma maximă – Galaţi, Constanţa, Buzău, Bacău şi Drobeta Turnu Severin. Alte oraşe pentru care Guvernul a alocat bani sunt: Arad - cinci milioane de lei, Oradea – patru milioane de lei, Giurgiu – 4,5 milioane de lei, Motru – 9,3 milioane de lei, Brad – 5,3 milioane de lei, Suceava – patru milioane de lei,  Vatra Dornei – 3,5 milioane de lei şi Tulcea – cinci milioane de lei.

„Actul normativ a fost adoptat la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, ca urmare a solicitărilor făcute de către unităţile administrativ-teritoriale care au constatat, la pregătirea activităţilor specifice sezonului rece, că nu au capacitatea financiară pentru a susţine cheltuielile legate de asigurarea agentului termic populaţiei", informează Biroul de Presă al Guvernului.

Banii, şi pentru salarii la Calorgal

Primarul Ionuţ Pucheanu ne-a declarat că cele 15 milioane de lei repartizate municipiului Galaţi acoperă costurile cu agentul termic pentru lunile noiembrie, decembrie şi ianuarie. Edilul-şef ne-a declarat că din banii primiţi de la Guvern vor fi plătite şi salariile angajaţilor Calorgal, întrucât, la acest moment, salariaţii distribuitorului de energie termică se confruntă, din nou, cu plăţi restante. De altfel, în urmă cu doar câteva zile, circulau zvonuri conform cărora unii dintre angajaţi ar dori să protesteze din nou la sediul societăţii, nemulţumiţi că nu şi-au primit la timp banii.

Citit 3829 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Decembrie 2017 02:34

7 comentarii

 • postat de macarie banu Duminică, 10 Decembrie 2017 11:08 78.97.221.*** Link la comentariu
  1
  9

  da' neshte apa calda vedem si noi?!....nu ca ar fi necesar si obligatoriu sa ne spalam in conditii civilizate ci doar asa,sa stim daca mai exista acest produs.Apropo,la cat se ridica primele de Craciun ale directorilor si directorasilor de la Calorgal??!!!

  Raportează
 • postat de Claudiu Sâmbătă, 09 Decembrie 2017 18:47 86.124.48.*** Link la comentariu
  4
  7

  15 milioane de la onor Guvernoiu'.
  Plus 20 de la onor bugetul local, (adica, in principal, taxe si impozite de la fraierii la care le tot promit PeSeDeii multe si marunte in campanii), plus inca 24 tot de la onor bugetul local (adica, de la aceeasi fraieri care achita taxe si impozite sperand intr-un trai mai civilizat) pentru ajutoare. Egal, simplu si exact, 59 de milioane.
  Daca indrazneste vreun ziarist, acum, la final de an, sa intrebe prin primarie care a fost bugetul e 2017, e posibil sa aflam CU CIFRE, ca cele 59 de milioane de mai sus reprezinta o mega-magarie ! Mai mult de 10 procente din totalul bugetului si dublul banilor alocati dar nu si cheltuiti pentru investitii !!!

  Spun ca e vorba de o magarie pe simplul fapt ca, pentru inca un an, se cheltuie cu inconstienta o suma uriasa pentru a mentine in functii (cu salarii consistente) niste numiti politic sefi la o regie demult falimentara si a se plati intretinerea la nivel decent de incalzire a unor cetateni care fie nu-si mai permit sa plateasca respectivele sume si atunci ar trebui opriti de la a mai consuma, fie, prefera sa isi plateasca factura la mobil: stiind ca acolo li se opreste serviciul pentru neplata pe cand la intretinere "ajuta" primaria.
  Se continua pomparea de bani in gauri negre ca "sistemul centralizat de incalzire" si subventionarea transportului in comun strict pe calcule meschine, electorale. Si de zeci de ani sunt batjocoriti toti cei care isi platesc corect taxele si impozitele pentru a face putin mai bine pentru ei si copii lor , in acest oras.
  Nicidecum din dorinta de a contribui la servicii de asistenta sociala distribuite arbitrar
  Iar primarul Pucheanu probabil ca este multumit de acest tip de haiducie prin care marunteste absolut fara a rezolva vreo problema sistemica, banii bugetului galatean. Multi dintre acesti bani, ai nostri, ai tuturor

  Raportează
 • postat de Alex Vineri, 08 Decembrie 2017 15:34 109.166.133.*** Link la comentariu
  3
  14

  Eu as întreba altceva.
  Câți bani aloca Gălățenii pentru caldura?!
  Intreb pentru ca de obicei romanul, in special gălățeanul, i-i place sa se plângă ca nu are dar cand vie vorba si de dat bani sau obligații si responsabilități, se fofilează toti.
  Asa ca, dragii mei, nu va mai plângeți toti ca e de calitate proasta ca daca toti ar fi la zi cu datoriile la întreținere, cu tot furatul PSD-ului, serviciile primite ar fi mult mai bune

  Raportează
 • postat de corneliu Vineri, 08 Decembrie 2017 13:34 90.95.120.*** Link la comentariu
  14
  12

  Sistemul de termoficare este setat pe "furt". Domnii de la mistogal (adica calorgal) au by-pasat coloanele tur=retur de la etajul superior cu concursul unui vecin naiv. Asa ca chiar daca inchid caloriferul contorul hotilor duduie calorii prin tevi chioare. rusine jigodiilor!

  Raportează
 • postat de Caţavencu Vineri, 08 Decembrie 2017 11:19 81.12.149.*** Link la comentariu
  9
  15

  Politica de Ciuma Rosie!..

  Raportează
 • postat de HAHAHA Vineri, 08 Decembrie 2017 09:03 194.105.20.*** Link la comentariu
  10
  16

  Terminati cu "caldura galatenilor" !! Poate vreti sa spuneti caldura pentru minoritatea inca bransata la sistemul centralizat si care ne costa cat nu face!!!!

  Raportează
 • postat de Un galatean Vineri, 08 Decembrie 2017 04:48 188.24.223.*** Link la comentariu
  1
  13

  Un articol atat de evident! Parca ar fi scris de pucheanu...

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.