Evaluaţi acest articol
(38 voturi)
5 comentarii

Consorţiul chinezo-româno-spaniol, care s-a clasat pe locul al doilea la licitaţia pentru proiectarea şi construcţia podului peste Dunăre de la Brăila, a pierdut încă o bătălie cu Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). CNSC a respins, pentru a doua oară, contestaţia formulată de Asocierea China Communication Construction Company Ltd (China) – China Road and Bridge Corporation (China) – Eptisa Servicios de Ingenieria SL (Spania) – Euro Construct Trading '98 SRL (România) – CCCC Second Harbour Engineering Co Ltd (China)- CCCC Highway Consults Co Ltd (China), de data aceasta ca inadmisibilă. De asemenea, Consiliul a respins şi plângerea câştigătorilor licitaţiei - Asocierea Astaldi SpA (Italia) - IHI Infrastructure Systems Co. Ltd (Japonia).

Bătălia pentru podul peste Dunăre de la Brăila, cel mai amplu proiect de infrastructură din ultimii 27 de ani, se poate muta în instanţă, la Curtea de Apel Bucureşti, în cazul în care consorţiul chinezo-româno-spaniol nu va abandona lupta.

Reamintim că Asocierea Astaldi SpA (Italia) - IHI Infrastructure Systems Co. Ltd (Japonia) a fost declarată, în luna octombrie, câştigătoarea contractului pentru proiectarea şi execuţia podului suspendat peste Dunăre, lucrare cu o valoare de 1.995.932.260 lei, fără TVA. Durata contractului este de 48 de luni din care 12 luni proiectare şi 36 de luni execuţie, iar perioada de garanţie a lucrărilor va fi de 120 luni. Proiectarea podului mai are însă de aşteptat, în condiţiile în care consorţiul chinezo-româno-spaniol refuză să accepte rezultatul licitaţiei.

UPDATE Iată cine a câștigat licitația pentru PODUL PESTE DUNĂRE. Ce poduri au mai construit ofertanții

UPDATE Contestația chinezilor a fost respinsă

 

Citit 11011 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Decembrie 2017 02:33

5 comentarii

 • postat de corneliu Vineri, 08 Decembrie 2017 13:50 90.95.120.*** Link la comentariu
  12
  2

  Brailenii au stins lumina la Galati! Au combinat siderurgic, sunt in Moldova si sunt mai numerosi. Sau podul se face din lemn, Braila e in Moldova si s-au inmultit ca iepurii .

  Raportează
 • postat de Costi Vineri, 08 Decembrie 2017 11:03 95.77.96.*** Link la comentariu
  5
  9

  Voi nu ati auzit ca se reduc cheltuielile bugetare incepand de la 1 ianuarie? Stirea asta e de umplutura.

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Vineri, 08 Decembrie 2017 10:23 5.13.167.*** Link la comentariu
  3
  17

  Cand va fi finalizat proiectul... pensionarii de astazi multi nu vor mai fi... copii vor fi demult plecati in tarile civilizate financiar, va fi doar un proiect gen teren in panta a la nutzi sau sali de sport cu 50 de sateni din care o parte citesc literatura!

  Poate... poate pe viitor va fi si bine in tara asta... 3-4 generatii... dar o tara care nu ofera stabilitate economica, legislativa, protectie sociala, locuri de munca platite in raport cu, cheltuielile practic nu se merita sa-ti duci traiul daca ai si alt optiuni si-ti poti permite moral sa pleci!

  Raportează
 • postat de Silla Vineri, 08 Decembrie 2017 10:12 5.12.205.*** Link la comentariu
  1
  28

  Ce investitii sa se faca la Gl? Cu totii stim ca acest oras a avut in fruntea institutiilor de stat numai obedienti, habarnisti, hrapareti si dezinteresati, numiti pe linie de partid, oricare ar fi fot acesta, caci daca erau altfel, se vedeau rezultate pozitive. In Gl toti sunt preocupati de propriul interes si de cum sa se catere mai sus si au reusit sa ajunga senatori, parlamentari, deputati iar acum dorm linistiti pe banii statului si au mintea odihnita. F. Popa, Bacalbasa, Toader, V. Stefan, Durbaca si alte "eminente cenusii" care, zica-se ca-i reprezentau pe galateni. Ce naiba au facut personajele astea pt. orasul Galati in afara de a proclama nesimţirea ca putere suverana?
  Se astupa gropi pe faleza, se rotesc managerii prin companiile de stat, se fac studii de fezabilitate pe bani grei si investitii ioc, sunt privilegiate de catre stat apa-canal, calor-gal, transurb s.a.m.d. Multi au migrat in alte regiuni din tara ca sa-si poata intretine familia sau in strainatate iar orasul e populat la ora actuala de multi proxeneti, de fete care fac video-chat, ici si colo mai zaresti cite un bunic sau o bunica cu vreun nepotel si citiva salariati in prag de pensionare.

  Raportează
 • postat de Stati fara grija : Vineri, 08 Decembrie 2017 00:19 89.137.225.*** Link la comentariu
  3
  58

  Pana la sarbatorile de Pasti se rezolva totul !
  Pastele cailor , evident.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.