Chinezii au pierdut încă o bătălie pentru PODUL PESTE DUNĂRE

Chinezii au pierdut încă o bătălie pentru PODUL PESTE DUNĂRE
Evaluaţi acest articol
(38 voturi)

Consorţiul chinezo-româno-spaniol, care s-a clasat pe locul al doilea la licitaţia pentru proiectarea şi construcţia podului peste Dunăre de la Brăila, a pierdut încă o bătălie cu Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). CNSC a respins, pentru a doua oară, contestaţia formulată de Asocierea China Communication Construction Company Ltd (China) – China Road and Bridge Corporation (China) – Eptisa Servicios de Ingenieria SL (Spania) – Euro Construct Trading '98 SRL (România) – CCCC Second Harbour Engineering Co Ltd (China)- CCCC Highway Consults Co Ltd (China), de data aceasta ca inadmisibilă. De asemenea, Consiliul a respins şi plângerea câştigătorilor licitaţiei - Asocierea Astaldi SpA (Italia) - IHI Infrastructure Systems Co. Ltd (Japonia).

Bătălia pentru podul peste Dunăre de la Brăila, cel mai amplu proiect de infrastructură din ultimii 27 de ani, se poate muta în instanţă, la Curtea de Apel Bucureşti, în cazul în care consorţiul chinezo-româno-spaniol nu va abandona lupta.

Reamintim că Asocierea Astaldi SpA (Italia) - IHI Infrastructure Systems Co. Ltd (Japonia) a fost declarată, în luna octombrie, câştigătoarea contractului pentru proiectarea şi execuţia podului suspendat peste Dunăre, lucrare cu o valoare de 1.995.932.260 lei, fără TVA. Durata contractului este de 48 de luni din care 12 luni proiectare şi 36 de luni execuţie, iar perioada de garanţie a lucrărilor va fi de 120 luni. Proiectarea podului mai are însă de aşteptat, în condiţiile în care consorţiul chinezo-româno-spaniol refuză să accepte rezultatul licitaţiei.

UPDATE Iată cine a câștigat licitația pentru PODUL PESTE DUNĂRE. Ce poduri au mai construit ofertanții

UPDATE Contestația chinezilor a fost respinsă

 

Citit 12232 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Decembrie 2017 02:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.