UPDATE | Victorie categorică în Liga Națională a echipei de HOCHEI CSM Dunărea Galați

UPDATE | Victorie categorică în Liga Națională a echipei de HOCHEI CSM Dunărea Galați
CSM Dunărea, mai aproape de play-off
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

UPDATE | Echipa de hochei CSM Dunărea Galați s-a impus, clar, în fața formației Steaua, adversarul direct pentru locul 4, în primul dintre cele două meciuri foarte importante pentru calificarea în playoff-ul Ligii Naționale. Cel de-al doilea joc va avea loc, duminică, la Galați, de la ora 18,30.

Gălățenii au câștigat categoric, scor 9-2 (3-1, 3-1, 3-0), cu Steaua, partida disputată vineri, în deplasare. Hocheiștii de la CSM Dunărea au dominat întregul meci, atât prin goluri, cât și prin eliminări. Scorul a fost deschis de Krajci, în minutul 4, Irimia a mărit avantajul trei minute mai târziu. Steliștii au redus din diferență, în min. 19, ca apoi gălățenii să închidă scorul primei reprize prin reușita lui Lorincz.

Repriza secundă a fost identică cu prima, golurile gălățenilor au fost marcate de Chernenko, Kumeliauskas și Krajci, gălățeanul Berdilă marcând al doilea gol pentru Steaua, în superioritate numerică.

În ultima treime a meciului a fost una mai echilibrată prin prisma eliminărilor, dar fără gol primit de gălățeni. Pentru CSM Dunărea au marcat Chernenko, Szocs și Mărcuș (în superioritate numerică).

Antrenorul Cristian Munteanu a avut la dispoziție următorul lot: Popa, Laszlo; Hildebrand, Rasulov, Alexyuc, Krajci, Orban, Anton Butochnov, Kumeliauskas, Lorincz, Romanenko, Andrei Butochnov, Szocs, Chernenko, Irimia, Mărcuș, Pal.

CSM Dunărea se află pe locul 4, cu 29 de puncte, în timp ce Steaua se află pe locul 5, cu 24 de puncte, situație în care gălățenii sunt obligați să câștige și meciul următor, de duminică, de la ora 18,30.

După aceste două partide, Dunărea mai are de jucat, până la finalul sezonului regulat, de câte două ori cu SC Miercurea Ciuc şi Progym (câte unul, acasă) şi de cinci ori cu Corona Braşov (două, acasă). Steaua va mai juca cu Ciucul de trei ori şi de câte două ori cu Progym, Corona şi Sportul Studențesc.

Meciul de duminică va fi ultimul al CSM Dunărea, din acest an, în cadrul LN. Peste două săptămâni, la Galați se va disputa ”Cupa României”, unde CSM Dunărea se află în grupă alături de Sportul Studențesc și CS Miercurea Ciuc. Jocurile echipei gălățene se vor disputa astfel: pe 21 decembrie, ora 14,30, cu Sportul, iar pe 22 decembrie, ora 18,30, cu Miercurea Ciuc. Finalele se vor disputa sâmbătă, 23 decembrie, finala mică de la ora 14,30, în timp ce finala mare se va juca de la ora 18,30. CSM Dunărea este deținătoarea trofeului, după un meci nebun în fața ciucanilor.

”Cupa României”  se va disputa la Galați, peste două săptămâni. CSM Dunărea este în grupă cu Sportul și Miercurea Ciuc.

(Sonia Baciu)


Echipa de HOCHEI Dunărea Galaţi, "finale" pentru intrarea în play-off | Echipa de hochei CSM Dunărea Galaţi se află în faţa a două partide care au devenit extrem de importante, poate chiar decisive în lupta pentru locul al patrulea la finalul sezonului regulat din Liga Naţională, ultimul calificant în play-off. Formaţia gălăţeană urmează să întâlnească de două ori Steaua, adversarul direct pentru acest loc 4.

Prima dispută va avea loc astăzi, de la ora 13,00, la Braşov, acolo unde îşi dispută steliştii jocurile considerate "acasă", iar celălalt va avea loc la Galaţi, duminică, de la ora 18,30.

În clasament, Dunărea este acum pe locul 4, cu 26 de puncte, iar Steaua este pe poziţia a cincea, cu 24 de puncte. Cum apoi programul este mai avantajos pentru Steaua, care mai are două meciuri cu Sportul Studenţesc, lesne de considerat ca şi câştigate, iar Dunărea nu mai întâlneşte ultima clasată, concluzia este clară: Dunărea este obligată să câştige ambele partide din acest sfârşit de săptămână cu Steaua, pentru a nu-şi anula micul avans pe care îl are.

Antrenorul secund Cristian Munteanu spune că echipa trebuie să conştientizeze că sunt adevărate finale ale acestei lupte pentru intrarea în play-off: "Aşteptăm o mobilizare ca pentru o finală, jucătorii noştri pot face asta. De fapt, toate partidele pe care le mai avem din sezonul regulat trebuie privite astfel, fiecare ca o finală, pentru că nu este exclus ca Steaua să mai obţină puncte şi din alte meciuri în afară de cele cu Sportul".

Speranţele pentru toate cele şase puncte sunt îndreptăţite, pe lângă valoarea lotului, teoretic superioară, Dunărea arâtând şi o creştere de formă în precedentele două meciuri, când a jucat în deplasare cu Progym Gheorgheni, câştigând prima dispută cu 4-0 şi pierzând-o pe a doua cu 9-5, desprinderea fiind făcută în ultima repriză.

După aceste două partide, Dunărea mai are de jucat, până la finalul sezonului regulat, de câte două ori cu SC Miercurea Ciuc şi Progym (câte unul, acasă) şi de cinci ori cu Corona Braşov (două, acasă). Steaua va mai juca cu Ciucul de trei ori şi de câte două ori cu Progym, Corona şi Sportul.

Altfel, Dunărea este posibil să mai facă cel puţin o achiziţie până la turneul "Cupei României" (Galaţi, 20-23 decembrie), cea a hocheistul rus Ivan Zhelthov (22 de ani). Acesta se află deja la Galaţi, deocamdată în probe, decizia finală urmând să fie luată probabil în funcţie de ce va arăta la antrenamentele de săptămâna următoare.

(Marian Căpăţînă)

Citit 3167 ori Ultima modificare Vineri, 08 Decembrie 2017 20:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.