Licitaţie pentru MONUMENTUL ce va fi pus într-una dintre intrările în Galați

Licitaţie pentru MONUMENTUL ce va fi pus într-una dintre intrările în Galați
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Până pe 18 decembrie, administraţia locală aşteaptă ofertele în cadrul licitaţiei lansate pentru achiziţia şi montajul "Sigiliului Petru Rareş", la intrarea în Galaţi dinspre Brăila. Valoarea estimată a contractului este de 217.680 de lei, fonduri bugetare. Primăria doreşte să amenajeze intrările în oraş într-o manieră reprezentativă pentru municipiu, se arată în caietul de sarcini al licitaţiei. Dovadă lucrările de "Amenajare scuar bulevardul Galaţi - strada Oţelarilor - etapa I", executate de Tancrad, în baza unui contract în valoare de 3.208.679 de lei fără TVA.

Dacă v-aţi întrebat ce rost are zidul crenelat care înconjoară giratoriul de la intersecţia bulevardului Dunărea cu bulevardul Galaţi, ei bine, aflaţi că în centrul spaţiului verde va fi amplasat un obiect de artă urbană reprezentând sigiliul târgului Galaţi şi al domnitorului Petru Rareş. De altfel, simbolul peştilor poate fi înţeles şi ca o trimitere la creştinismul primitiv, acelaşi simbol regăsindu-se şi pe stema municipiului actual. Sigiliul va avea un diametru de 4,80 metri şi va fi amplasat la 2,40 metri faţă de cota carosabilului din giraţie.

Obiectul sculptural va fi realizat din metal tratat, va avea o formă filigranată pentru a sugera suprafaţa unui disc fără a se opune forţei vântului, şi va fi realizat pe acelaşi principiu artistic al chipului poetului Mihai Eminescu suprapus peste un tei. Va fi aşezat pe un soclu din beton armat postament ascuns de taluzul înierbat circular şi va fi iluminat de jos în sus de patru proiectoare, câte două pe fiecare faţă.

Citit 7450 ori Ultima modificare Marți, 12 Decembrie 2017 00:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.