Dorin Otrocol, din nou PREFECT. Rocadă comandată de la Bucureşti
Foto: Corina Dobre

Dorin Otrocol, din nou PREFECT. Rocadă comandată de la Bucureşti
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Dorin Otrocol a fost învestit, luni, 11 decembrie 2017, în funcţia de prefect al judeţului Galaţi, în cadrul unei ceremonii la care au participaţi numeroşi membri ai PSD cu funcţii publice, reprezentanţi ai structurilor MAI, şefi de deconcentrate şi nu numai.

Otrocol, care s-a mai aflat la vârful Prefecturii Galaţi în perioada noiembrie 2013 - octombrie 2016, cu sprijinul PSD, l-a înlocuit astfel în funcţie pe Gabriel-Aurelian Panaitescu (susţinut de Guvernul Cioloş via PNL). "Sper într-o colaborare excelentă cu colegii din serviciile deconcentrate, îl cunosc foarte bine şi pe domnul subprefect, aşa că nu văd de ce ar putea fi probleme. Sigur, am o singură temere, pe care o ştiţi, problema zăpezilor. Chiar vorbeam cu directorul de la Drumuri Naţionale de DN 24D, înţeleg că şi la nivelul CJ Galaţi s-au semnat contracte. Sperăm că totul va fi în regulă. În rest, să ne vedem sănătoşi şi cu bine", a declarat noul reprezentant al Guvernului în teritoriu.

Dorin Otrocol a spus că îşi doreşte să continue, alături de municipalitate, proiectul pentru punerea în valoare a sitului de la Tirighina, pe care l-a iniţiat în perioada în care a fost prefect. "Este proiectul la care ţin foarte mult. Am norocul că actualul primar este mai deschis în a colabora pe această temă, este alături Direcţia de Cultură, cu care am colaborat foarte bine. Sper să vină mai aproape de noi, cu mai mult entuziasm şi implicare, cei de la Universitate, cu Facultatea de Istorie. Pentru mine, Tirighina este începutul poporului român şi al formării limbii române", a afirmat noul prefect.

La rândul său, Gabriel Aurelian Panaitescu, care a revenit la funcţia de inspector guvernamental, a mulţumit echipei Prefecturii, Jandarmeriei, ISU, STS şi celorlalte structuri, directorilor instituţiilor deconcentrate şi i-a urat înlocuitorului său să nu aibă parte de evenimente urâte, catalogând schimbarea sa din funcţie drept un cadou de Moş Nicolae.

Dorin Otrocol a fost, de-a lungul timpului, vicepreşedinte al CJ, subprefect, director general al societăţii Drumuri şi Poduri, director general al AFDJ, director general în Ministerul pentru Societatea Informaţională şi nu numai.

Citit 5351 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.