Putem moderniza CENTURA şi fără "binecuvântare" de la Guvern

Putem moderniza CENTURA şi fără "binecuvântare" de la Guvern
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Autorităţile gălăţene nu mai au nevoie de "binecuvântarea" Guvernului pentru a depune proiectul de modernizare a Drumului de Centură, investiţie care, conform estimărilor, depăşeşte 40 de milioane de euro şi care se doreşte a fi finanţată din fonduri europene.

"Există o hotărâre de Guvern din 2010 care prevede că clasificarea drumurilor o face Consiliul Judeţean şi apoi o aprobă Guvernul. Avantajul este că, şi din discuţiile pe care le-am avut cu Ministerul Fondurilor Europene, ghidul ne permite să depunem proiectul în baza acelei hotărâri de Guvern din 2010 şi pe baza hotărârilor Consiliului Local (CL) şi Consiliului Judeţean (CJ) de clasificare a drumului. Hotărârea de Guvern este necesar să o obţinem până la momentul în care vom semna contractul", a anunţat preşedintele CJ, Costel Fotea. Acesta a precizat că autorităţile judeţene vor depune proiectul peste câteva zile, întrucât, aşa cum am mai scris, termenul-limită este 28 decembrie.

Reamintim că CL şi CJ şi-au dat mâna, de curând, pentru modernizarea Centurii Galaţiului. Pentru că CJ are încă disponibile axe de finanţare pentru infrastructura rutieră, pe fonduri europene, aleşii au decis trecerea Drumului de Centură în patrimoniul CJ şi clasificarea acestuia ca drum judeţean. Iniţial, autorităţile spuneau că nu pot depune proiectul fără o hotărâre de Guvern care să ateste clasificarea drumului.

Citit 7442 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.