Bijuterii false, plasate în casele de amanet din Galaţi

Bijuterii false, plasate în casele de amanet din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Bijuterii confecţionate din ghips placat cu foiţă din aur, prezentate ca fiind veritabile, au ajuns în ultimele două săptămâni în mai multe case de amanet din Galaţi. Podoabele contrafăcute nu au apucat încă să fie repuse în circulaţie. Suspecţi sunt patru moldoveni, care au încasat 35.000 de lei. Unul dintre ei a fost reţinut, ceilalţi trei sunt căutaţi.

Infractorii de peste Prut au pus la cale o nouă escrocherie, prin care au dat un tun de circa 35.000 de lei mai multor case de amanet din Galaţi. Totul a început la finele lunii noiembrie, când basarabenii au introdus în România bijuterii. S-au dus cu ele la mai multe case de amanet din Galaţi, aparţinând aceleiaşi societăţi comerciale, şi, sub pretextul că sunt din aur, le-au plasat în schimbul unor sume de bani, deloc neglijabile. Au repetat schema de mai multe ori, până pe 14 decembrie, când, la una dintre casele de amanet, operatoarea a observat că o brăţară de 42 de grame, pe care tocmai o primise, era identică cu o alta, primită cu câteva zile în urmă. Angajata a cerut vertificarea bijuteriei şi aşa s-a constatat că aceasta nu era din aur, ci doar acoperită cu o foiţă din metalul preţios. A anunţat imediat poliţia.

"Poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale şi Secţiei 5 Poliţie au depistat în flagrant, la unul dintre aceste puncte de lucru, un bărbat de 24 ani, din Republica Moldova, care încerca să amaneteze o brăţară din metal galben, cu greutatea de 42 grame, pe care, în mod fals, o prezentase ca fiind din aur. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că, în perioada 13-14 decembrie, bărbatul respectiv a încercat să inducă în eroare reprezentanţii societăţii comerciale, de trei ori, prezentându-le bijuterii din metal galben, ca fiind din aur", precizează cms. Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Anchetatorii au aflat ulterior că basarabeanul nu acţionase sigur, ci împreună cu alţi trei conaţionali, cu vârste de 24 şi 25 de ani. Cei din urmă sunt bănuiţi că, în perioada  28 noiembrie - 7 decembrie, ar fi comis şapte infracţiuni de înşelăciune, cu acelaşi mod de operare, ei fiind daţi în consemn la frontiera de stat a României.

Citit 8120 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Ianuarie 2018 09:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.