Rămas bun, Majestate!

Rămas bun, Majestate!

Evaluaţi acest articol
(16 voturi)
9 comentarii

UPDATE - Înmormântarea Regelui Mihai, care a avut loc la Noua Catedrală din Curtea de Argeș, s-a încheiat.

Slujba a fost oficiată în vechea catedrală de IPS Mitropolitul Nifon, Arhiepiscop al Târgoviștei și Exarh Patriarhal, IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și IPS Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale alături de un sobor de preoți.


UPDATE - Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a fost dus cu trenul regal la Curtea de Argeș, acolo unde va avea loc înmormântarea, la mănăstirea unde sunt îngropați Regele Carol I și Regina Ana.


Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai este dus cu trenul regal la Curtea de Argeș, acolo unde va avea loc înmormântarea, la mănăstirea unde sunt îngropați Regele Carol I și Regina Ana.

Zeci de mii de oameni l-au condus pe ultimul drum în București pe Regele Mihai. Pe tot traseul de la Palatul Regal și până la Patriarhia Română, iar apoi de pe Dealul Patriarhal și până la Gara Regală Băneasa, oamenii au stat pe marginea drumurilor, aplaudând și scandând "Regele Mihai".

Mii de buchete de flori au fost aruncate în fața cortegiului, în semn de omagiu.

Sosirea la Gara din Curtea de Argeș este programată pentru ora 17.30. La sosirea Trenul Regal, militarii Brigăzii 30 Gardă, din vagonul mortuar, vor preda altor militari, de pe peron, sicriul și crucea. La ieșirea din gară, se vor afla în față, Garda de Onoare și Muzica Militară. Vor fi introduse sicriul și apoi crucea în mașinile mortuare, iar cortegiul funerar se va deplasa spre Catedrala din Curtea de Argeș.

La ora 17.50 este preconizată sosirea la Catedrala din Curtea de Argeș, ulterior sicriul purtat de cei opt militari fiind depus în Catedrala Mânăstirii Curtea de Argeș.

Începând cu ora 17.50, la Catedrala din Curtea de Argeș va începe slujba de înhumare în Catedrală oficiată de ÎPS Mitropolitul Nifon, Arhiepiscop al Târgoviștei și Exarh Patriarhal, ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului și ÎPS Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale alături de un sobor de preoți.

Reprezentanți ai 22 de case regale și-au anunțat participarea la funeralii.

Sursa: mediafax.ro

Citit 2788 ori Ultima modificare Luni, 18 Decembrie 2017 00:27

9 comentarii

 • postat de Danutz_srl Duminică, 17 Decembrie 2017 21:01 109.166.129.*** Link la comentariu
  1
  7

  Pentru reVoltator: nu prea vad cum au apărat rușii aceasta tara, daca rușii ne erau prieteni acum Basarabia, Transnistria, Bucovina de Nord ar fi fost parte din România! Deci rușii orice , maipuțin prieteni cu România, asta și Ceaușescu o știa. Că se trag sfori in occident împotriva României, asta e altceva, trebuie sa traiasca și ei, dar ce facem cu cei ce se numesc români și au vândut și vând tara in continuare... daca Romania ar fi fost regat toți claunii de la putere nu ar fi furat atat de mult... poate...

  Raportează
 • postat de Roman Duminică, 17 Decembrie 2017 18:49 95.77.196.*** Link la comentariu
  1
  5

  Majestatea Sa, spunea candva
  ,,N-am sa-l iert niciodata pe Churchill, ca ne-a vandut rusilor''

  Raportează
 • postat de REVOLTATOR Duminică, 17 Decembrie 2017 09:17 109.103.173.*** Link la comentariu
  9
  3

  BIC-ULE. DACĂ NU AR FI FOST RUSIA, NU MAI ERAM DE MULT. NOI, SUNTEM O COLONIE. TOATĂ SĂPTĂMÂNA NU AM FOST DECÂT NIȘTE CLOVNI, ALĂTURI DE NIȘTE OAMENI CARE AU RÂS SUBTIL DE ADEVĂRAȚII ROMÂNI.

  Raportează
 • postat de IC Duminică, 17 Decembrie 2017 08:09 5.13.158.*** Link la comentariu
  2
  15

  Daca m-am nascut in Regatul Romania ,atunci cand era condus de Miahai I ,inseamna ca aceasta-i tara mea natala si am pierdut pe adevaratul conducator legitim . Nu pot sa ma abtin sa nu comentez doua postari de pe o retea de socializare : prima -un copil ,Intrebat de un repoter PRO-tv ,ce a inteles despre ziua de astazi ( ieri ) copilul a raspuns promt : am inteles ca aplecat regele si am ramas cu comunistii ... si a doua ,afirmatia zguduitoare a lui Iordache ,seful comisiei parlamentare cu legile justitie : daca situatia o impune putem instaura si dictatura ....Zicerea asta ,se zice taman in ziua aniversarii revoltei de la Timisoara ... impotriva dictaturii comunistae .Puse alaturi ,cele doua postari ,nu-i asa ca se potrivesc...si reflecata adevarul ... somnul natiunii naste monstri ?

  Raportează
 • postat de Rosii am fost si suntem inca ....(galati) ... Duminică, 17 Decembrie 2017 07:04 108.245.201.*** Link la comentariu
  2
  15

  Se vede ca destui neispraviti au dat cu " negativ" la comentariile unor cetateni aici pe forum .....
  Ce sa-i faci ? ...Orasu' rosu ...
  Traisca monarhia ...singura sansa a Romaniei ...Jos Comunistii Jos Comunismul ....

  Raportează
 • postat de B.I.C. Duminică, 17 Decembrie 2017 01:45 89.137.137.*** Link la comentariu
  5
  18

  Cel mai vinovat pentru soarta romanilor este Stalin si rusii de atunci care au invadat Romania si si-au pus oamenii lor (Petru Groza si altii pana in zilele noastre). Nemtii hitleristi au fost capturati toti pe teritoriul tarii deci de ce au mai venit apoi rusii? Ca sa ne ajute? Nu! Ne-au invadat tara si pe rege l-au alungat. De ce apoi americanii si englezii nu ne-au ajutat ?! Stalin , Churchill si Roosevelt si-au impartit teritoriile. Stalin a luat Romania si Grecia a lasat-o englezilor. De ce regalitatea din Anglia nu a intervenit pentru Romania?! Ghiciti? Oricum in toate luptele astea pentru putere si bogatii dintre clanurile mafiote indiferent cum s-or numi pierd amaratii de oameni care trudesc si muncesc pentru acesti hoti.
  Cel mai mare criminal a fost Stalin si nu Hitler! Ciuma bolsevica a fost distrugatoare dar acum vine alta ciuma si mai periculoasa. Pregatiti-va pentru dezastru. In curand vom fi si mai putini! Pentru cunoscatori!

  Raportează
 • postat de crystal Sâmbătă, 16 Decembrie 2017 23:16 89.136.2.*** Link la comentariu
  8
  24

  Regele s-a dus . Am ramas cu bufonii ...
  Vegheaza asupra noastra parinte Mihai si ne ajuta de acolo de sus sa scapam de ciuma rosie.

  Raportează
 • postat de l.c. Sâmbătă, 16 Decembrie 2017 23:04 95.76.18.*** Link la comentariu
  8
  12

  La Curtea de Argeş odihnesc întru veşnicie toţi regii României (Carol I, Ferdinand, Carol II, Mihai I) şi reginele României (Elisabeta, Maria, Ana)!

  Raportează
 • postat de Danutz_srl Sâmbătă, 16 Decembrie 2017 20:11 109.166.129.*** Link la comentariu
  7
  26

  Cel mai mare român de la 1900! Un om extraordinar pe care românii nu l-au vrut, România merita mai mult decât ce ni se oferă acum, sper sa ne trezim in ultimul ceas!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.