Ce cartiere din Galaţi intră în REPARAȚII în 2018

Ce cartiere din Galaţi intră în REPARAȚII în 2018
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Cele mai multe dintre trotuarele şi străzile cartierelor care vor intra în reabilitare, peste câteva luni, nu au mai fost reparate de zeci de ani. Contractele de lucrări vor fi scoase la licitaţie. Ţiglina I, Mazepa II, Mazepa I, Siderurgiştilor şi Aurel Vlaicu sunt cartierele care vor beneficia, în acest an, de lucrări de reparaţii ale trotuarelor şi străzilor, dar şi de noi locuri de parcare, acolo unde spaţiul va permite. De asemenea, se va interveni pe Bulevardul Dunărea (pe întreaga sa porţiune cuprinsă între strada Brăilei şi Bulevardul Galaţi). Primăria a solicitat acordul de mediu în vederea obţinerii autorizaţiei de construire necesară lucrărilor care se vor desfăşura în cartierele amintite, iar contractele de execuţie vor fi scoase la licitaţie şi nu vor mai fi atribuite Ecosal, ca până acum, care, la rându-i, subcontracta anumite lucrări unor constructori gălăţeni.

Zonele vizate

Potrivit Biroului de Presă al Primăriei, în Ţiglina I se va interveni pe suprafaţa cuprinsă între străzile Cloşca, Brăilei, Regiment 11 Siret şi Bulevardul Marii Uniri (Faleza Superioară), în Mazepa I – pe porţiunea cuprinsă între străzile Brăilei, Roşiori, Bulevardul Marii Uniri şi Navelor, în timp ce în cartierul Mazepa II – pe aria cuprinsă între străzile Roşiori, Brăilei, Regiment 11 Siret şi Bulevardul Marii Uniri. În Siderurgiştilor va fi reparată infrastructura de cartier din zona delimitată de străzile Gheorghe Doja, Lebedei şi Dr. Răutu, în Aurel Vlaicu - pe porţiunea cuprinsă între1 Decembrie, Basarabiei, Nufărului şi strada Aurel Vlaicu, iar pe Bulevardul Dunărea, de la strada Brăilei până la Bulevardul Galaţi.

„Este un program pe care l-am demarat la scurt timp de la alegeri. Vom continua cu forţe mult sporite şi se va lucra simultan în mai multe zone ale oraşului. Acolo unde spaţiul va permite, vom înfiinţa şi noi locuri de parcare. Vom avea un acord-cadru până în 2020, cu alocări de fonduri de trei milioane de lei pe an, pentru fiecare zonă”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu, într-o conferinţă de presă susţinută în luna decembrie a anului trecut. Potrivit estimărilor autorităţilor, lucrările în zonele amintite vor demara cel târziu în vară. Programul va fi extins şi alte zone din I.C. Frimu, Micro 38, 39 şi o parte din cartierul Micro 13.

Lucrări de reabilitare a infrastructurii de cartier au fost executate şi anul trecut în Ţiglina I şi Mazepa II, fiind realizat, până la finele anului trecut, 25 la sută din ceea ce s-a comandat, potrivit primarului.

Citit 12669 ori Ultima modificare Vineri, 12 Ianuarie 2018 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.