Galaţiul riscă să se întoarcă în BEZNĂ | Primăria vrea operator pentru întreţinerea ILUMINATULUI PUBLIC

Galaţiul riscă să se întoarcă în BEZNĂ | Primăria vrea operator pentru întreţinerea ILUMINATULUI PUBLIC
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Vă mai amintiți întunericul în care s-a scufundat orașul în toamna anului trecut, când autorităţile căutau disperate un operator care să reaprindă lumina pe străzi? Situația s-ar putea repeta, fiindcă, peste câteva luni, expiră contractul cu firma Suntech Service SRL, care se ocupă acum de mentenanţa sistemului de iluminat. Din acest motiv, Primăria a scos la licitaţie un contract în valoare de un milion de lei.

O bună bucată zona centrală a oraşului, porţiunea cuprinsă între două clădiri de patrimoniu – fostul „Grand Hotel” şi Palatul Gheorghiu – a străzii Domnească, este scufundată în beznă încă de joia trecută. Nu este singura, însă! Am primit la redacţie sesizări legate de probleme ale iluminatului public care păreau rezolvate, dar reapar în mod constant. Reclamaţiile cetăţenilor vizează şi trecerile de pietoni neiluminate, dar şi nemulţumiri legate de modul în care pot fi sesizate problemele de iluminat public.

În aceste condiţii, Primăria municipiului Galaţi tocmai a scos la licitaţie un nou contract de delegare a gestiunii serviciului de iluminat public şi aşteaptă ofertele până pe 26 februarie. Valoarea estimată totală este de un milion de lei fără TVA (214.716 de euro), iar criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut. Trebuie spus că documentaţia acestei licitaţii a fost aprobată încă de la finele anului trecut de aleşii locali. Şi asta deoarece autorităţile s-au chinuit, în 2017, mai bine de trei luni, să finalizeze licitaţia pentru servicii de întreţinere a iluminatului public după ce la prima licitaţie, demarată în august, a fost anulată, iar cea de-a doua, lansată la finele lunii septembrie, a fost contestată. Autorităţile au stat cu sufletul la gură de teamă ca nu cumva compania care a pierdut să conteste licitaţia. Contractul, în valoare de 65.569 de lei, cu firma Suntech Service, expiră peste patru luni.

Ce vrea Primăria

Conform datelor publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, contractul care ar urma să fie încheiat în urma noii licitaţii va avea o durată de opt luni. „Pentru realizarea unui sistem de iluminat unitar şi eficient, se urmăreşte: întreţinerea reţelelor de iluminat public existente în municipiul Galaţi, garantarea permanenţei în funcţionare a iluminatului public, realizarea unui dispecerat şi a unităţii de intervenţie cu monitorizarea permanentă a reţelelor de iluminat public, în vederea reducerii timpului necesar remedierii disfuncţionalităţilor sau avariilor din întregul sistem de iluminat public, dar şi reducerea cheltuielilor de întreţinere şi a costurilor aferente, materialelor şi consumabilelor.

Rămâne de văzut cât de repede se va încheia licitaţia şi cine va câştiga.

Citit 6493 ori Ultima modificare Joi, 25 Ianuarie 2018 00:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.