Se schimbă facilităţile acordate în transportul local

Se schimbă facilităţile acordate în transportul local
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

În loc de un leu, cât s-a propus iniţial să plătească pentru un abonament pe o linie în transportul comun de persoane, gălăţenii care câştigă doar salariul minim pe economie - 1.900 de lei brut pe lună - ar putea scoate din buzunar 12,5 lei. Aceasta este noua facilitate propusă pe Facebook de primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Proiectul de hotărâre privind facilităţile acordate în transportul public local de persoane, care va fi supus aprobării aleşilor locali în şedinţa de joi, 15 februarie, a suferit modificări. Acestea au fost anunţate, într-o postare pe pagina sa publică de Facebook, de primarul Ionuţ Pucheanu. "75 la sută reducere pentru un abonament de transport în cazul cetăţenilor cu salariul minim! Aceasta este propunerea noastră pentru consilierii locali, la viitoarea şedinţă ordinară din 15 februarie. Reducerea se va aplica la abonamentul pentru o linie de transport în comun", scrie edilul pe reţeaua de socializare, în condiţiile în care, în varianta iniţială, despre care aţi putut citi în "Viaţa liberă", proiectul de hotărâre prevedea o reducere de 98 la sută pentru cetăţenii care câştigă salariul minim pe economie.

Având în vedere că preţul unui abonament pe o linie este de 50 de lei, gălăţenii care încasează 1.900 de lei brut ar urma să plătească 12,5 lei pentru un abonament, în loc de un leu, cât se propusese iniţial.

"De asemenea, vor fi menţinute şi reducerile şi gratuităţile din anul 2017 pentru următoarele categorii de persoane: pensionari, elevi, studenţi, şomeri, persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora. Dacă această propunere va primi votul favorabil al consilierilor locali, reducerile vor fi aplicate începând cu data de 1 martie a acestui an", a precizat primarul.

Citit 16327 ori Ultima modificare Joi, 15 Februarie 2018 12:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.