UPDATE | Scandal la un priveghi, cu doi poliţişti agresaţi

UPDATE | Scandal la un priveghi, cu doi poliţişti agresaţi
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

UPDATE | Judecătorii de la Judecătoria Galaţi au admis propunerea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi privind arestarea preventivă a celor trei bărbaţi implicaţi în scandalul pornit la un priveghi şi finalizat în faţa unei secţii de poliţie. Astfel, cei trei bărbaţi de etnie romă reţinuţi iniţial de procurori au primit mandate de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile. Decizia privind arestarea lor preventivă nu este definitivă, ea putând fi atacată la Tribunalul Galaţi. Tot în urma scandalului, o altă persoană, reţinută iniţial pentru 24 de ore, a fost plasată sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile.


Scandal pe o stradă din Galaţi şi în faţa unei secţii de poliţie. Totul a pornit după ce au fost făcute mai multe sesizări privind tulburarea liniştii publice la un priveghi. Ajunşi la faţa locului, oamenii legii au constatat că mai multe persoane de etnie romă erau în stradă, unde scoseseră şi mai multe butoaie, în care făcuseră foc. "Noi am vrut să băgăm butoaiele în interior. Unul dintre poliţişti  a scos pistolul şi îl ţinea la spate. Unul dintre ei noştri, care era, din câte am înţeles, şi beat, ar fi încercat să iasă afară. Aici, între poliţist şi unul din oamenii de la înmormântare a intervenit o altercaţie, pur şi simplu a vrut să-l încătuşeze, să-l aresteze şi probabil acel om nu vrut să se lase arestat. În momentul în care poliţiştii au încercat să îl pună în maşină, el a refuzat să urce şi aici probabil au căzut unul peste altul, s-au lovit reciproc", ne-a povestit Ştefan Constantin, unul dintre cei care a participat la priveghi.

Scandalul a continuat la secţia de poliţie, unde cei de la priveghi susţin că unul dintre ei a fost bătut. Cazul a fost preluat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, care, în urma audierilor şi a anchetei făcute, a stabilit că cei agresaţi au fost de fapt doi dintre poliţişti. Astfel, trei persoane s-au ales cu ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, sub acuzaţia de ultraj şi tulburarea liniştii publice. "Din probatoriul administrat, a rezultat că cei trei inculpaţi au exercitat violenţe împotriva organelor de poliţie aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu, care se deplasaseră la domiciliul acestora, urmare a unor solicitări formulate de către un grup de cetăţeni. În urma violenţelor exercitate de inculpaţi, organele de poliţie au suferit leziuni traumatice, ce necesă mai multe zile de îngrijiri medicale. Inculpaţii au avut un comportament agresiv până în faţa secţiei de poliţie, moment în care au fost imobilizaţi", ne-a declarat procurorul Mihaela Liliana Manoliu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Cele trei persoane reţinute au fost prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar cercetările continuă, sub coordonarea unui procuror.

Citit 8977 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Februarie 2018 00:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.