Un copil talentat îşi licitează tablourile pentru o mamă bolnavă

Un copil talentat îşi licitează tablourile pentru o mamă bolnavă
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

La numai opt ani, o talentată fetiţă din Galaţi ne oferă o lecţie de extraordinară umanitate. Pasionată de pictură, micuţa, elevă în clasa a doua la Şcolii Gimnaziale nr. 34 „Mihai Viteazu” a deschis o licitaţie pentru a-şi vinde lucrările ca să ajute o mamă cu doi copii mici, grav bolnavă, şi care are mare nevoie de ajutor financiar. Preţul de pornire pentru un tablou este de 50 de lei.

Miruna Elena Ignat are opt ani şi jumătate, este elevă în clasa a doua şi s-a îndrăgostit de pictură înainte să împlinească vârsta pentru a merge la grădiniţă. Cam pe la doi ani, fetiţa a pus mâna pe pensulă şi de atunci, n-a mai lăsat-o. Sub îndrumarea profesoarei Mihaela Brumar de la Palatul Copiilor din Galaţi, Miruna a făcut primii paşi în lumea culorilor şi a învăţat să îşi dezvolte talentul pe care acum îl transpune în acuarele, multe dintre creaţiile sale fiind premiate la expoziţii în ţară şi în Republica Moldova.  

„Cel mai mult îmi place că atunci când pictez, mereu învăţ câte ceva, mereu experimentez ceva nou şi-mi place să-mi îmbunătăţesc lucrările de fiecare dată. Mă uit la diferite emisiuni, cum ar fi Art Attack, citesc reviste de pictură sau o ascult pe mami când îmi citeşte şi explică din istoria artei. Preferatul meu este Michelangelo, dar îmi place foarte mult şi cubismul. Sunt foarte fericită când încerc o tehnică nouă şi îmi iese bine!”, mărturiseşte tânăra pictoriţa.  

Talentul în a aşterne culori pe hârtie a ajutat-o pe Miruna să-şi ilustreze singură cele trei cărticele de poveşti pe care le-a lansat la vârsta de doar şase ani. „În ”Conversaţii poznaşe” şi ”Poveşti la patru ani” am folosit lucrări pe care le făcusem deja. Pentru cea de-a treia carte, ”Aventurile lui BuCi – BuCi în Pădurea Fermecată” am făcut special ilustraţiile. Mi-ar plăcea să învăţ şi să exersez tehnici noi de pictură, grafică şi pastel”, completează micuţa artistă.

Ca orice pictor care se respectă, Miruna are şi temele ei preferate, pe care le transpune în acuarelele asupra cărora petrece ore în şir, în fiecare zi. Alături de şcoala de pisici, Pissopolis, familia, căluţii sau viaţa zânelor, favoritul ridicat la rang de muză este chiar motanul ei, Charlie, care i-a servit drept model în multe picturi.

Charlie, muză pentru caritate

Tocmai patrupedul blănos şi docil este şi tema predominantă din tablourile pe care Miruna vrea să le pună în slujba ajutorării celor aflaţi în nevoie. Pentru că o colegă a mamei sale, la rândul său mămică a doi copii mici, se confruntă cu grave probleme de sănătate, Miruna s-a gândit să îşi scoată la licitaţie câteva tablouri, pentru ca sumele strânse să o ajute pe Ioana, gălăţeanca aflată în suferinţă. În acest scop, a deschis o pagină specială pe Facebook, unde sunt prezentate lucrările care se vor a fi vândute oamenilor de bine. „Culori pentru Ioana” este numele paginii unde cei care vor să ajute pot intra şi oferi sumele în schimbul tabloului preferat, licitaţia fiind deschisă până duminică, 18 februarie. Doritorii au de ales între 24 de lucrări, preţul de pornire pentru fiecare tablou realizat în acuarelă fiind de 50 de lei. Câştigătorii vor putea intra în posesia lucrărilor în cadrul unui vernisaj care va avea loc pe 2 martie, la orele 17,00 la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Citit 11995 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Februarie 2018 14:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.