În Galaţi, se TAIE mai mulţi ARBORI decât se PLANTEAZĂ

În Galaţi, se TAIE mai mulţi ARBORI decât se PLANTEAZĂ
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Nu mai puţin de 1.037 arbori au fost tăiaţi, dintre care un sfert aveau trunchiuri cu diametrul mai mare de 50 de centimetri, şi doar 486 copaci tineri au fost plantaţi în 2017 de Primăria municipiului Galaţi. Aşa reiese din răspunsurile pe care Comunitatea Curăţăm Galaţiul, în parteneriat cu "Radarul Copacilor- Galaţi", le-a primit din partea administraţiei locale şi pe care le-a pus la dispoziţia presei.

În depozitul Primăriei municipiului Galaţi de pe strada Tunelului nr. 97 au ajuns 790 metri cubi de lemn, iar alte 2.067 de tone de crengi au ajuns la Staţia de Compostare deţinută de Serviciul Public Ecosal Galaţi, de pe urma tăierii, în ultimele 12 luni, a 1.037 de arbori. Dintre aceştia, 561 aveau trunchiuri cu diametrul cuprins între 10 şi 30 de centimetri, 245 aveau diametrul cuprins între 30-50 de centimetri, iar trunchiurile a 253 de arbori depăşeau 50 de centimetri în diametru.

Primăria susţine că a acţionat pe baza proceselor verbale de constatare întocmite de specialistul dendrologic care a evaluat 3.867 de arbori.

Pericol public

Primăria afirmă că a primit din partea cetăţenilor 1.300 de solicitări scrise privind tăierea sau toaletarea unor arbori din care a rezolvat 449. Se adaugă 742 sesizări telefonice, unele urgenţe, altele în urma furtunilor, apeluri pe care Primăria susţine că le-a rezolvat în totalitate.

Tăierile şi toaletările au fost executate de SC Gospodărire Urbană SRL, iar la furtuna din iulie 2017 au mai intervenit firmele Merco Instal şi Gendav.

Unde s-au plantat copaci

Conform Primăriei, în 2017 au fost plantaţi 486 copaci tineri din nouă specii. Zonele în care copacii ar fi trebuit să prindă rădăcini sunt: Grădina Publică, aliniamentele stradale de pe arterele Domnească, Marii Uniri, Anghel Saligny, Traian, Armata Poporului, Stadionului, Tecuci, Regiment 11 Siret, zona de blocuri din IFR până la Piaţa Energiei, Crizantemelor etc.

Preţul de achiziţie al copacilor plantaţi a fost de 110 lei pentru tei, arţar, frasin, platan şi 13 lei pentru salcâm, magnolii, stejar, ulm şi castan.

Reamintim că, la începutul acestei luni, Comunitatea Curăţăm Galaţiul, în parteneriat cu "Radarul Copacilor - Galaţi", a organizat. la Biblioteca Franceză "Eugène Ionesco", dezbaterea ”Spaţiul verde din Galaţi: cantitate, calitate, necesitate”.

Citit 3177 ori Ultima modificare Joi, 22 Februarie 2018 01:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.