Elev ajuns la spital după un experiment periculos

Elev ajuns la spital după un experiment periculos
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Un adolescent de 15 ani, elev la Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” a ajuns la spital, după ce a făcut un experiment în camera de cămin de la Colegiul Naţional „C. Negri”. Acesta s-a ales cu arsuri pe 25 la sută din suprafaţa corpului şi a avut nevoie de două intervenţii chirurgicale.

Adolescentul, inspirat cel mai probabil de filmările de pe internet, a vrut să vadă dacă o bucată de brânză topită ia foc. Pentru a face experimentul mai palpitant, tânărul a pus şi spirt peste bucata de brânză şi apoi i-a dat foc. Se pare că ulterior a mai turnat spirt peste brânză, care a luat foc şi i-a provocat elevului arsuri. Experimentul a avut loc pe masa din camera de cămin de la Colegiul „C. Negri”, acolo unde elevul era cazat. Din fericire, pedagogul căminului era în apropierea camerei şi a putut suna imediat după ajutor medical. „Am verificat imaginile pe camerele de supraveghere şi am văzut că pedagogul a intervenit foarte repede. A sunat la 112 şi a ajuns imediat aici un echipaj SMURD, care l-a preluat pe elev şi l-a transportat la spital”, ne-a declarat Andra Ionescu, directoarea de la Colegiul „C. Negri”.

La liceul unde învaţă, conducerea şi profesorii îşi fac griji pentru sănătatea adolescentului. „A fost o curiozitate, ei sunt la vârsta la care sunt curioşi. Uneori curiozităţile lor nu se termină aşa cum trebuie. Contează că el este bine, iar noi vom ţine legătura cu familia în permanenţă ca să îl putem ajuta. Ne gândim chiar şi la un ajutor financiar, pentru că elevii noştri sunt săritori şi am făcut numeroase campanii pentru alte situaţii. Îi vom trimite, scanat, lecţiile, la spital sau acasă, astfel încât el să nu piardă foarte mult”, ne-a explicat Delia Humelnicu, directoarea Liceului „Emil Racoviţă”.

Experimentul făcut de elev a avut ca sursă de inspiraţie internetul. Şi asta pentru că la şcoală nu a ajuns încă la capitolul experimente, lucru confirmat şi de profesorul Mariana Moraru, cea care predă chimie la clasa lui.

În prezent, adolescentul se află internat în spital, unde a suferit deja două intervenţii chirurgicale. „Are arsuri de gradul doi pe 25 la sută din suprafaţa corpului. A suferit deja două intervenţii chirurgicale şi va rămâne internat sub supraveghere”, ne-a explicat Silvia Constantin Dinescu, medic ATI în cadrul Spitalului de Pediatrie Galaţi.

Citit 5184 ori Ultima modificare Luni, 26 Februarie 2018 11:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.