Cine a câștigat licitația pentru expertiza tehnică a scării monumentale de pe FALEZĂ

Cine a câștigat licitația pentru expertiza tehnică a scării monumentale de pe FALEZĂ
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Firma ieşeană Proexrom SRL a câştigat licitaţia organizată de Primăria municipiului Galaţi pentru expertiza tehnică a scării monumentale care leagă Faleza Superioară de cea Inferioară

Faptul că Galaţiul a reuşit să scape, în vara anului trecut, de Falezogaura care i-a adus o ruşinoasă celebritate şi că lucrările de consolidare necesare pentru remedierea "puiului Falezăgăurii" s-au extins şi asupra primelor două trepte de mal, se datorează constructorului, compania Servland, şi proiectantului, firma Proexrom. Într-un interviu acordat ziarului nostru, anul trecut, inginerul Gheorghe Pascariu, directorul general al SC Servland SRL, compania care a executat lucrările care ne-au scăpat de Falezogaură, atrăgea atenţia că scara monumentală care leagă Faleza Superioară de cea Inferioară are probleme grave de rezistenţă şi, într-un viitor, riscă să aibă avarii sau ca umplutura de sub scară să plece la vale, din cauza cavernelor. Aşa cum v-am informat, Primăria nu a făcut urechea toacă şi a scos la licitaţie realizarea unei expertize a scării monumentale.

Pericol public

"În urma vizitelor făcute în subteranul scărilor de acces dintre Faleza Superioară şi cea Inferioară, de către reprezentanţii firmei care au executat lucrările de remediere a accidentului de teren de pe bdul Marii Uniri, s-au constatat caverne şi şiroaie puternice ale apei în taluzul de sub scară şi elemente de beton armat (stâlpi, grinzi, planşeu, pereţi) aflate în diferite stadii de degradare. În stadiul actual, structura prezintă pericol pentru circulaţia pietonală şi, de asemenea, poate pune în pericol lucrările de remediere a accidentului de teren executate în această zonă. Toate aceste defecte pun în pericol rezistenţa, stabilitatea şi siguranţa în exploatare a construcţiei", se preciza, în caietul de sarcini al licitaţiei. După analizarea celor două oferte primite, câştigătoare a fost desemnată firma Proexrom, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut. Valoarea contractului este de 35.000 de lei fără TVA.

Monitorizare timp de trei ani

Trebuie spus că, la finele anului trecut, firma ieşeană a mai primit o misiune de la Primăria. Municipalitatea a încheiat, prin achiziţie directă, un contract în valoare de 130.000 lei fără TVA cu firma SC Proexrom SRL Iaşi, pentru "inspecţie tehnică a lucrărilor publice - zona Faleză". De fapt, este vorba despre o monitorizare şi o analiză aprofundată a tuturor parametrilor privind solul Falezei Galaţi, pe o perioadă de trei ani. Conform graficului de lucrări, se vor efectua: studiu geotehnic, lucrări de foraj şi echipare piezoînclinometrică, analiză de stabilitate şi recomandări pentru măsuri de punere în siguranţă, verificare şi monitorizare a amplasamentului pe o perioada de trei ani, cu o frecvenţă a măsurătorilor lunară pentru primele şase luni, urmând a se propune ritmul ulterior al măsurătorilor în funcţie de rezultatele obţinute în cele şase luni.

Citit 5946 ori Ultima modificare Luni, 05 Martie 2018 00:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.