Şi-au compromis şansele la promovare. OȚELUL, un egal cât o înfrângere

Şi-au compromis şansele la promovare. OȚELUL, un egal cât o înfrângere
În foto, Robert Moglan (nr. 16), la faza celei mai mari ocazii a Oţelului din prima repriză
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Echipa gălăţeană Oţelul a dezamăgit şi în al doilea joc din returul Ligii a III-a, doar 0-0 pe teren propriu cu CSM Focşani. Fără gol marcat în cele două partide disputate în acest an, echipa gălăţeană şi-a diminuat substanţial şansele de promovare, distanţa faţă de prima clasată mărindu-se la şase puncte.

În linii mari, jocul a semănat mult cu precedentul, tot 0-0 la Odorheiu Secuiesc. Dominare teritorială, plus mare la posesie, dar mai bine de o oră cu ocazii puţine. De pe flancuri, centrările au venit rar, astfel că în prima repriză au fost doar două mari oportunităţi, un şut al lui Stoian de la marginea careului, puţin peste, şi o minge trimisă cu capul de Moglan, tot deasupra, la un corner. Putea fi şi mai rău, portarul Udeanu salvând de două ori la contraatacuri tăiaose ale adversarilor (min. 24 şi 55).

Cam din momentul unei mari ocazii irosite de Necşulescu (min. 58), Oţelul a început să pună o presiune mult mai apropiată de nivelul pretenţiilor. Intrarea lui Sălăgeanu (min. 67) a adus şi un flanc stâng eficient, de unde au curs centrări utile, ocaziile s-au înmulţit, dar fără ca vreuna să fie finalizată. Ultima mare oportunitate a avut-o Bahnaşu (min. 90) şi meciul s-a terminat cu mare parte dintre spectatori scandând "demisia".

Au urmat minute bune cu jucătorii gălăţeni rămaşi pe teren, apostrofaţi de o parte a galeriei, starea de tensiune prelungindu-se şi în zona vestiarelor. "Suporterii au dreptate să ne apostrofeze, îşi doresc mult de la noi, vin şi în deplasări să ne sprijine, vor victorii, dar noi nu marcăm", a explicat Bârlădeanu, căpitanul Oţelului.

Echipa gălăţeană a evoluat în următoarea formulă: Udeanu - Al. Vasile, Moglan, B. Matei, Manău - Danciu (Bahnaşu, min. 84), Necşulescu, Vlad Mihnea (Crihană, min. 74), Stoian (Sălăgeanu, min. 67) - Muscă, Bârlădeanu.

Schimbare de obiectiv

Cele două echipe, considerate de cei de la Oţelul a fi principalele contracandidate la promovare, au încheiat victorioase şi în această etapă: Aerostar Bacău - Sănătatea Dărăbani 8-0 şi AFC Miercurea Ciuc - CSM Roman 3-1. În clasament, conduce Aerostar - 37 de puncte, secondată de formaţia ciucană, care are 36 de puncte. Oţelul a rămas pe locul 4, cu 31 de puncte.

Mărirea distanţei faţă de primele două clasate l-a determinat pe Cornel Moisescu, preşedintele SC Oţelul, să anunţe schimbarea obiectivului: "Formarea unei echipe competitive pentru sezonul viitor şi locurile 1-3 în acest sezon. Să luăm presiunea, să jucăm de plăcere, pentru spectacol".

Totuşi, în interiorul echipei încă se mai crede în posibilitatea încheierii campionatului pe primul loc. "Lupta încă nu este încheiată pentru noi. Se vor încurca şi contracandidatele noastre, dar trebuie obligatoriu să mergem la victorie etapa următoare şi să o obţinem, la Rădăuţi, cu Bucovina", a spus George Bârlădeanu.

De asemenea, antrenorul Alexandru Ciobanu crede că pot fi recuperaţi paşii greşiţi din aceste două meciuri încheiate la egalitate. "Am ratat din toate poziţiile, e nevoie de mai multă concentrare în faţa porţii. Este normal ca suporterii să fie supăraţi, la fel este şi în echipă. Jucătorii plângeau, asta înseamnă că le pasă. Suntem toţi dezamăgiţi, supăraţi, dar trebuie să continuăm să ne jucăm şansele. S-a mărit distanţa, dar nu e totul pierdut, lupta pentru promovare este o cursă lungă, de anduranţă", a declarat tehnicianul gălăţean.

Tot în această etapă, Metalosport a pierdut, la Galaţi, cu AFC odorheiu Secuiesc, scor 1-6. Sporting Lieşti a avut rundă liberă şi a jucat un meci amical cu formaţia din eşalonul secund Dacia Unirea Brăila, pe care a învins-o cu 2-1 (marcatori Dragoş Voicu şi Dănăilă).

Obiectivul nostru se schimbă: formarea unei echipe competitive pentru sezonul viitor şi locurile 1-3 în acest sezon, a declarat Cornel Moisescu, preşedinte SC Oţelul.

Citit 5196 ori Ultima modificare Luni, 19 Martie 2018 00:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.