Bisericile din Galaţi şi din judeţ, verificate de pompieri

Bisericile din Galaţi şi din judeţ, verificate de pompieri
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Pompierii gălăţeni au mers, ca în fiecare an, în lăcaşurile de cult din municipiul Galaţi şi din judeţ pentru a verifica dacă sunt respectate regulile privind siguranţa împotriva incendiilor.

Stingătoarele, panourile de siguranţă şi spaţiile pentru aprins lumânări au fost verificate de oamenii legii. Preoţii au primit şi sfaturi pentru a fi evitate situaţiile neplăcute. Mai mult, toţi preoţii au fost sfătuiţi să nu lase lumânări aprinse în lăcaşurile de cult şi să facă slujbele de Înviere în aer liber. Pe lângă faptul că au verificat valabilitatea stingătoarele, pompierii au vrut să vadă şi dacă preoţii sau oamenii bisericii ştiu să le folosească.

Nu doar preoţii au primit însă sfaturi, ci şi enoriaşii care se aflu la slujbă, aceştia fiind sfătuiţi să fie foarte precauţi cu lumânările şi acasă la ei.

La finalul verificărilor, pompierii au aplicat 13 avertismente pentru diferite nereguli, multe dintre ele fiind deja remediate. „Premergător sărbătorilor pascale, facem controale la toate parohiile din judeţ şi din municipiul Galaţi. Verificările sunt şi pentru instruirea personalului din lăcaşurile de cult şi a preoţilor care susţin slujba. Au fost făcute verificări mai ample şi s-au dat şi 13 avertismente pentru probleme care au fost rezolvate fie în timpul controlului, fie imediat după. Nereguli au fost privind sensul de deschidere a uşilor, lipsa instalaţiilor de paratrăznet, verificarea stingătoarelor şi planuri proprii de evacuare la lăcaşurile de cult. Deci nu au fost constatate probleme grave, unele dintre ele au fost rezolvate chiar în timpul controlului şi sperăm să avem sărbători fără incidente”, ne-a declarat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Citit 3355 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.