PARCUL INDUSTRIAL - fără acoperiş, fără buget, dar cu şefi noi
Foto: Marius Negri

PARCUL INDUSTRIAL - fără acoperiş, fără buget, dar cu şefi noi
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Se împlineşte un an de când pavilionul administrativ al Parcului Industrial aşteaptă zadarnic să-i fie reparat acoperişul şi se degradează cu fiecare zi care trece. Privind lucrurile optimist, în acest moment ar avea cine să se ocupe de procedurile necesare pentru găsirea unui constructor care să repare acoperişul. Asta pentru că societatea are un nou Consiliu de Administraţie (CA). Numai că, pentru a plăti remedierile, ar trebui să existe şi bani, iar marea problemă este că societatea nu are încă un buget pentru anul 2018.

Toate societăţile care au ca unic acţionar Consiliul Local s-au pricopsit, în urma deciziilor luate de Consiliul Local la recenta şedinţă ordinară, cu bugete de venituri şi cheltuieli pentru anul 2018 şi cu noi consilii de administraţie. Excepţie face doar SC Industrial Parc SRL care are doar o nouă administraţie, nu şi buget.

Prin Hotărârea nr. 222 au fost numiţi, prin vot secret, pentru următorii patru ani, membrii noului CA. Este vorba despre Claudiu Brînzan – director general adjunct la Administraţia Zonei Libere, Cristian Udriş – asociat şi administrator Mokabo SRL, Mirela-Liana Signer – inspector de specialitate resurse umane la Carrion Expedition SRL Cluj Napoca, Marian Mihai – şef compartiment audit intern la Transurb SA şi George-Gabi Dodan, care lucrează la serviciul tehnic al Spitalului Judeţean Galaţi. Selecţia lor s-a făcut în urma unui interviu, de către o comisie special constituită, formată din viceprimarii Sorin Enache (PSD) şi Picu Apostol Roman (UNPR), precum şi consilierii locali Angela Ivan (PNL), Eugen Găvan (fost ALDE) şi Oana Iurescu (PMP).

Unde-i bugetul?

Potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, faptul că nu a fost supus votului consilierilor şi un buget pentru SC Industrial Parc SRL are legătură cu litigiul aflat pe rolul Tribunalului Galaţi. Este vorba de procesul prin care Primăria municipiului Galaţi cere instanţei să constate nulitatea contractului de cesiune a dreptului de folosinţă şi constituire a dreptului de superficie asupra Parcului Industrial, pentru 42 de ani. Documentul a fost semnat de fostul director al SC Industrial Parc SRL Galaţi, Costică Voicu, cu firma ucraineană VVK Euro Tehnologic SRL după ce aleşii locali hotărâseră diminuarea suprafeţei parcului.

„Sperăm ca la momentul la care va putea fi supus atenţiei Consiliului Local un proiect de buget, problema terenului Parcului Industrial să fie clarificată. Pentru că ar fi trebuit să prezinte şi nişte venituri pe care, în momentul de faţă, nu are în baza a ce să le realizeze, tot terenul fiind supus unui litigiu. Dacă până acum, surprinzător, veniturile au fost zero, acum faptic cu siguranţă erau zero, nemaiexistând nici măcar o palmă de pământ pe care să o închirieze”, a declarat primarul.

Procesul are un nou termen de judecată pe 26 aprilie. Sperăm ca pavilionul să reziste până când se vor descurca iţele juridice.

Cum se alege praful de 7,4 milioane de euro (VIDEO) - CLICK AICI

Citit 10289 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Aprilie 2018 10:31

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.