Aproape în comă alcoolică, a lovit două maşini

Aproape în comă alcoolică, a lovit două maşini
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Un bărbat de 50 de ani, din Galaţi, a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalului Galaţi după ce a tamponat două maşini.

Conform poliţiştilor, bărbatul a condus autoturismul pe strada Basarabiei şi, la intersecţia cu strada Traian, nu a respectat semnificaţia culorii roşii a semaforului, intrând în coliziune cu un alt autoturism care circula regulamentar către Piaţa Centrală. După ce a lovit maşina respectivă, bărbatul a vrut să tragă pe dreapta, dar nu a reuşit să oprească, aşa că a intrat în coliziune şi cu un taxi parcat pe partea dreaptă a părţii carosabile. Martorii la eveniment au sunat la 112, mai ales că şoferul vinovat mirosea a alcool. "Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Galaţi au fost sesizaţi cu privire la producerea unui eveniment rutier, în localitate. La testarea alcoolscop conducătorul auto a prezentat o concentraţie alcoolică de 1,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, verificând documentele bărbatului, poliţiştii au constatat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Persoana în cauză a fost condusă la spital, pentru prelevarea de mostre biologice şi stabilirea alcoolemiei", ne-a explicat comisar şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

În urma prelevării probelor biologice a rezultat că şoferul avea o alcoolemie de 2,90 g/l alcool pur în sânge. Acesta a fost motivul pentru care procurorii gălăţeni au emis pe numele gălăţeanul o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând să formuleze şi propunere de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile.

Incidentul nu s-a soldat cu victime, ci doar cu pagube materiale, dar, din păcate, bărbatul de 50 de ani nu deţinea o asigurare obligatorie valabilă, aşa că păgubaşii vor fi nevoiţi, dacă nu au asigurări CASCO, să se îndrepte împotriva acestuia în instanţă pentru recuperarea prejudiciului.

"În cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducere a unui vehicul fără permis de conducere", a conchis Gabriela Costin.

Citit 6878 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Aprilie 2018 10:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.